De Apple TV+-series waarop we echt niet langer kunnen wachten

Films & Series Lucas van de Wetering 12 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

Er komen weer een aantal goede Apple TV+-films en -series uit dit jaar, maar naar een paar kijken we meer uit dan naar de rest.

Maandag was het een grote dag voor Apple. Ze hebben tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) allerlei nieuwe informatie verteld. Een groot deel hiervan ging over de plannen die te maken hebben met AI, maar ook Apple TV+ kwam even om de hoek kijken.

Er zijn meerdere titels aangekondigd die dit jaar nog naar Apple TV+ komen, en er zitten zeker een paar goede tussen. Ook is het deze herfst het vijf jarige jubileum van de streamingsdienst. Dat roept voor een feestje dat we hopelijk mogen vieren met nieuwe goede content.

Apple TV+-films en -series waar we dit jaar naar uitkijken

Er komt weer een boel nieuwe Apple TV+-content aan, maar op deze films en series kunnen we echt niet langer wachten.

Severance seizoen 2

Severance op Apple TV+ is een psychologische thriller in combinatie met redelijk wat sci-fi-elementen. De serie kwam uit op de streamingdienst in 2022 en is zeer goed ontvangen. Zo heeft de serie tot nu toe een score van 97% op Rotten Tomatoes. En deze serie krijgt nu een tweede seizoen, alleen de releasedatum is niet bekend.

Severance gaat over een fictief bedrijf genaamd Lumon Industries die met medische procedures de herinneringen van hun werkgevers scheiden. Dus wanneer de medewerkers op de werkplek zijn, kunnen ze niks van hun normale leven herinneren zodat ze beter werken. Het eerste seizoen van de Apple TV+-serie gaat over een van deze werknemers, Mark, die een web van complotten ontdekt in het bedrijf.

Silo seizoen 2

Ook de populaire serie Silo krijgt een tweede seizoen op de streamingdienst. De Apple TV+-serie is een dystopisch sci-fi-drama die gebaseerd is op een driedelige boekenserie van Hugh Howey met de namen: Wool, Shift en Dust. De serie kwam uit in 2023 en heeft een 88% score op Rotten Tomatoes. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen precies uitkomt.

Silo speelt zich af in een dystopsiche toekomst, waar een groep van 10.000 mensen leeft in een grote silo. Lijkt nogal krap, maar deze silo gaat mega ver de grond in. Ook zijn er allerlei verschillende regels waarvan mensen denken dat ze er zijn om de bewoners te beschermen. Maar Julliette begint, zonder het te weten, het mysterie van de silo te ontrafelen.

The Instigators

Toch komen er niet alleen maar nieuwe seizoenen van bestaande series naar Apple TV+. Er komen ook een aantal nieuwe films naar de streamingsdienst. Een van deze films heet The Instigators met Matt Damon en Casey Affleck in de hoofdrollen. De film is vanaf 9 augustus te zien.

The Instigators gaat over twee onwaarschijnlijke partners; een wanhopige vader en een ex-crimineel. Toch is het woord ‘ex’ in ex-crimineel te betwijfelen, want de twee gaan samen een overval plegen. Maar wanneer dit compleet fout gaat komen de twee in allerlei problemen terecht en slaan ze op de vlucht. Maar hierbij trekken ze een therapeut mee de put in.

Wolfs

Wolfs is nog een film die naar Apple TV+ komt. De film wordt een combinatie tussen actie en komedie en heeft niemand minder dan Brad Pitt en George Clooney als de hoofdrolspelers. Dit is de eerste keer dat de twee samenwerken op het grote scherm sinds 2008. Het is onzeker wanneer de film naar Apple TV+ komt, maar hij is vanaf 20 september te zien in de bioscoop.

Clooney en Pitt spelen alle twee de rol van een fixer, iemand die niet compleet legale klusjes oplost zoals lijken laten verdwijnen. Wanneer Clooney’s karakter is ingehuurd om een misdaad te ‘fixen’ komen beide fixers er al snel achter dat ze samen moeten gaan werken, want ze zijn ingehuurd voor dezelfde klus. Maar het gaat helemaal fout wanneer deze twee lone Wolfs samen deze chaotische nacht ingaan.

Pachinko seizoen 2

Om af te sluiten gaan we terug naar een serie, een waarvan mensen al tijden naar een tweede seizoen snakken. En dat is nu eindelijk bijna zover. Op 23 augustus komt het tweede seizoen van Pachinko op Apple TV+ te staan. Deze dramaserie uit 2022 is gebaseerd op een boek met dezelfde naam en heeft een Rotten Tomatoes score van 97%.

Pachinko op Apple TV+ volgt vier verschillende generaties in een Koreaanse familie, van 1915 tot 1989. Sunja verlaat haar familie in Korea (onder Japanse macht) om te verhuizen naar de Koreatown in Osaka, Japan. De serie gaat in op het leven als Koreaans persoon in Japan, en focust onder andere op de discriminatie die ze moeten doorstaan.

Natuurlijk komen er nog meer goede films en series naar Apple TV+, maar dit zijn toch wel echt de titels waar wij het meest naar uit kijken. Het is nog even wachten voordat de eerste titel uitkomt in augustus, maar het wordt het waard. Hopelijk.

De ultieme voorbereiding op seizoen 4 van The Boys op Prime Video

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen