Gamen op bioscoopformaat? Met deze BenQ gaming beamer kan het

Games Jelle van Es 23 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Een beetje gamer weet dat je voor een fijne ervaring meer nodig heeft dan alleen een goede spelcomputer. Zo is een goed scherm om je game op te beleven een must. Met de BenQ TK700STi heb je een zeer interessante beamer om in huis te halen.

De beamer is lang alleen een product geweest voor films. Maar de techniek maakt het steeds interessanter om er ook games op te spelen. De BenQ TK700STi is daarbij de eerste zogenaamde low-latency 4K HDR gaming projector.

De BenQ TK700STi voor de fanatieke gamer

De BenQ TK700STi geeft je de mogelijkheid om een projectie ter grootte van een 120 inch televisie te maken. Dat is dus een flinke bioscoopervaring die je krijgt met deze beamer. Daarbij zou hij een 4K UHD resolutie realiseren en heeft hij een input lag van 16ms. Dat is niet zo snel als een gemiddeld gaming scherm, maar is goed te vergelijken met wat een gemiddelde televisie doet. Dit is belangrijk voor gamers, aangezien je zo geen vertraging hebt tussen hetgeen dat op het beeld gebeurt en de knoppen die je indrukt.

Daarnaast maakt de BenQ TK700STi gebruik van speciale gamemodi. Op die manier past de beamer zich aan op een FPS of een RPG, waarbij andere elementen belangrijk zijn. Op die manier kun je bijvoorbeeld in een shooter gebruik maken van een hogere framerate, terwijl je bij een RPG donkere gebieden beter in beeld krijgt. Daarnaast is het mogelijk om diverse apparaten er op aan te sluiten. Er zijn twee HDMI-porten beschikbaar, waardoor je in de ene port je PlayStation 5 aansluit en op de andere de Xbox Series X aansluit. Of je gooit daar een dikke Blu-ray player op, zodat je met volle teugen van je films kan genieten. Ook zit er Android TV op je beamer, waardoor je via dat waarschijnlijk makkelijk naar je Netflix-serie kan kijken.

Netflix: dit zijn de populairste series en films van afgelopen week

Goed betaalbaar

Tot slot valt het prijskaartje van de BenQ TK700STi mee. En dat is opvallend. Waar de beamer in de Verenigde Staten voor 1699 dollar wordt verkocht, krijgt hij in Nederland een adviesprijs van 1299 euro. Meestal is het zo dat een prijs in dollar lager is, maar in dit geval is het dus net andersom. Dus als je een beetje ruimte in huis hebt of in een grote tuin een wit doek kan ophangen, dan heb je met deze beamer een mooie zomer in het vooruitzicht.

Lekker gamen op een groot scherm (Afbeelding: BenQ)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen