Elektrische fietsen en steppen: 8 sportieve en comfortabele modellen voor de lente

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 23 mei 2021
Leestijd: 5 minuten

De lente brengt ons dit jaar in mondjesmaat mooie zonnige dagen. Wanneer de zon zijn gezicht laat zien, moet je voorbereid zijn om de buitenlucht in te trekken. Een elektrische fiets of elektrische step in de schuur is onderdeel van deze goede voorbereiding. Naast wat zonnebrandcrème voor dat tere huidje van je dat al een tijd een zon meer heeft gezien natuurlijk.

In de lente van 2021 kun je uit ontelbaar verschillende modellen elektrische fietsen kiezen van ontelbaar veel verschillende merken. Daarnaast komen er ook steeds meer toffe elektrische steps op de markt, al zijn een paar spelers toch echt de grootste. Hieronder staan een aantal soepele opties voor je op een rij waarmee je in de lente van 2021 (en de rest van het jaar) zeker gezien mag worden.

Lichtgewicht elektrische fiets: Specialized Turbo Vado SL 5.0 EQ 2021

Met de nieuwe Turbo Vado SL 5.0 EQ 2021 (dat rolt lekker van de tong) heeft Specialized een sterke elektrische fiets toegevoegd aan zijn al ruime collectie e-bikes. Deze goed uitgebalanceerde en lichtgewicht elektrische fiets (14,9 kilo) is perfect voor het dagelijkse woon-werkverkeer en andere ritjes in en rondom de stad. Al is deze sportieve lichtgewicht elektrische fiets nog steeds een paar kilo (!) lichter.

De elektrische componenten zijn, zoals we van Specialized zijn gewend, fijn in het frame van de fiets verwerk. Zo is de 320Wh accu bijvoorbeeld verwerkt in de zitbuis. De Turbo Vado SL 5.0 EQ 2021 heeft een sportief uiterlijk maar is ook geschikt voor wie het liever rustig aan doet, voor zover dat mogelijk is op een elektrische fiets natuurlijk.

Specialized Turbo Vado 5.0 EQ
Turbo Vado 5.0 EQ 2021 (Afbeelding: Specialized)

Elektrische fiets van onze zuiderburen: Cowboy 4

Wat een lekkere e-bike is dit, zeg: de Cowboy 4. Deze Belgische elektrische fiets komt in twee varianten: de gewone versie en de zogenaamde ST. De ST (dit staat voor ‘Step Ahead‘) heeft een lage instap waardoor deze toffe elektrische fiets toegankelijk is voor iedereen.

Opvallende features van deze e-bike zijn de automatische versnellingen die je in no-time op de gewenste snelheid brengen en de geïntegreerde cockpit in de stuurpen. Via de Cowboy app geeft deze laatste je inzicht in je fitness statistieken en pas je de navigatie makkelijk aan.

De ST is makkelijk op te stappen (Afbeelding: Cowboy)

GoTrax GXL V2 (2020) elektrische step (commuter step)

In 2020 bracht GoTrax de opvolger van zijn populaire GLX elektrische step uit: de GLX V2. De step met verbeterd remsysteem (hij heeft handremmen) heeft een vermogen van 250W en een 36V accu. Met een volle accu leg je op deze step ongeveer 20 kilometer af. Dat klinkt misschien niet als een enorme afstand maar het is zeker voldoende voor een commute door de stad.

Wat deze elektrische step van GoTrax echt aantrekkelijk maakt, is zijn cruise control-functie en zijn kleine prijs van minder dan 500 euro.

GoTrax GLX V2 step
GoTrax GLX V2 (Afbeelding: GoTrax)

Race stijlvol de lente door: Moustache Dimanche 28.5

Het Franse Moustache Bikes heeft een toffe elektrische racefiets in de collectie. De Dimanche 28 is ontworpen voor wie niet vies is van een sportief ritje op de racefiets op zijn tijd.

De Dimanche 28 is een goede mix tussen een high performance racefiets en een veelzijdige racefiets waarop je veel lol kunt hebben. De elektrische fiets heeft een 600W Bosch Active Line Plus motor met 50Nm waardoor hij krachtig genoeg is om je een heuvel op te trekken (of te helpen). Nee, dit is niet de nieuwste en meest krachtige motor op de markt, maar deze e-bike is ook niet de nieuwste. Dat wil echter niet zeggen dat hij geen waar voor je geld geeft.

Deze elektrische racefiets bestaat in verschillende varianten; van een instapmodel tot het serieuzere werk. De 28.5 is in ieder geval een mode voor wie wielrennen serieus genoeg neemt om een e-bike te kopen van zo’n van zo’n 4500 euro.

Moustache Dimanche 28.5 elektrische fiets
Moustache Dimanche 28.5 (Afbeelding: Moustache Bikes)

Een speelse elektrische fiets van Giant: Roam E+

Een van Giant’s nieuwe trekking e-bikes is de Raam E+. Deze elektrische fiets is net zo speels als hij eruit ziet. Hij rijdt op allerlei verschillende wegen en ondergronden, van de asfaltweg tot aan het bospad. Het is een veelzijdig beestje voor wie zich niet wil laten vastpinnen op één soort activiteit met de fiets.

Giant Roam E+ elektrische fiets
Giant Roam E+ (Afbeelding: Giant Bicycles)

Elektrische step van Segway: Ninebot ES2

Twee van de meest populaire merken als het op elektrische stapjes aankomt zijn Xiaomi en Segway. Deze laatste ken je uiteraard van die andere tweewieler, maar ook Segway’s steps doen het dus goed.

De Ninebot ES2 is makkelijk en snel in te klappen, heeft een ingebouwd achter- en voorlicht, en voor- en achterremmen. Een fijne extra van deze elektrische step is dat er een extra accu aan kan worden toegevoegd. Dat voegt wat kilometers toe aan de actieradius, al voegt dat ook wat euro’s toe aan de standaardprijs van zo’n 450 euro.

Segway Ninebot ES2
Segway Ninebot ES2 (Afbeelding: Segway)

Elektrische ‘SUV’ van Bergstrom: SUV 9 & 9I

Een elektrische mountainbike is een flinke aanschaf, al helemaal wanneer je er niet dagelijks of misschien niet eens wekelijks mee op uit gaat. Wie toch zo nu en dan de bossen en duinen in wil duiken, maar ook een e-bike zoekt voor meer dagelijks gebruik kan de SUV 9 & 9I van Bergstrom overwegen. Deze elektrische fiets heeft een beetje van beide.

Of beter gezegd; deze speed pedelec heeft een beetje van beide. Dankzij de compacte Bosch Performance Speed Line motor van 625 Watt heeft deze fiets namelijk een maximale snelheid van 45 kilometer per uur. Helm op dus!

Bergstrom SUV 9I e-bike
Bergstrom SUV 9I (Afbeelding: Bergstrom Bike)

Elektrische step van Xiaomi: Mi M365

Deze elektrische step van Xiaomi is vergelijkbaar met de eerder genoemde step van Segway. Xiaomi is net als Segway een bekend en populair merk als het aankomt op elektrische steps. Xiaomi’s Mi M365 wint het wel van de step van Segway als het aankomt op zijn actieradius (zo’n 30 kilometer) en gewicht.

Beide steps hebben ook veel overeenkomsten. Ook Xiaomi’s elektrische step is makkelijk in te klappen, heeft een remlicht en een helder voor- en achterlicht. Met een prijs van zo’n 425 euro, afhankelijk van waar je hem scoort, is dit zeker geen verkeerde deal om tijdens mooie lente dagen mee rond te rijden.

Xiaomi Mi M365
Xiaomi Mi M365 (Afbeelding: AliExpress)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen