Opvallende elektrische fiets van de week: halve maan van AliExpress

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 22 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fietsen, elektrische steps en elektrische scooters bestaan in allerlei soorten en maten. De een is haast niet van een ‘gewone’ fiets, step of scooter te onderscheiden en de ander valt juist op door zijn toffe, futuristische of bizarre ontwerp. De elektrische fiets die we deze week op AliExpress tegenkwamen is een goed voorbeeld van een opvallend vervoermiddel.

Dit opvallende elektrische vervoermiddel is waarschijnlijk bedoeld voor stadsgebruik, gezien zijn actieradius en het feit dat hij opvouwbaar is. We weten niet hoe de elektrische fiets heet (waarschijnlijk heeft hij geen naam), dus besluiten we hem zelf een naam te geven: maak kennis met de elektrische-halvemaan-fiets-step-brommer. Zo, dat rolt lekker van de tong, toch?

Is het een elektrische fiets, -step of -brommer

We noemen deze elektrische fiets van AliExpress niet voor niets een fiets-step-brommer. Hij heeft namelijk geen pedalen zoals een e-bike (en iedere andere fiets) wel heeft, heeft het stuur van een step, maar lijkt door het prominent aanwezige zadel toch ook een beetje op een elektrische brommer. Noem het wat je wilt; het is een opmerkelijk ontwerp.

Aliexpress elektrische fiets
Is het een elektrische fiets, -step, of -brommer? (Afbeelding: AliExpress)

AliExpress halve maan rijdt niet naar de maan en terug

Het is altijd een beetje lastig om achter de exacte specificaties van elektrische producten op AliExpress te komen. Zo lijkt deze elektrische fiets/-step/-brommer een 450 Watt motor te hebben, maar wanneer je naar beneden scrollt wordt dit opeens een 350 Watt motor. Ook is op de ene afbeelding te zien dat het beestje een maximale snelheid heeft van 30 kilometer per uur en op een andere plek op de productpagina is dit 25 kilometer per uur. Wat de daadwerkelijke specificaties zijn? Daar kom je pas achter als je dit halve maan-voertuig onder je kont hebt.

De actieradius van de elektrische fiets is 32 kilometer bij een volle accu. Maar dit kan ook zo maar eens 25 kilometer zijn. Joost mag het weten. Naar de maan en terug rijden, of een soortgelijke afstand over aarde afleggen, is dus niet mogelijk.

elektrische fiets AliExpress
De accu met daarin verwerkt achterlicht (Afbeelding: AliExpress)

Voor zo’n 480 euro is hij van jou. Zoek je een iets stoerder opvouwbaar model? Check dan deze elektrische mountainbike meets elektrische vouwfiets van de Chinese webshop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen