Opvallende elektrische fiets van de week: stoer model van AliExpress

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 16 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De elektrische mountainbike is bijna net zo populair als de gewone mountainbike. Deze elektrische fiets heeft vooral in een heuvelachtig landschap veel te bieden. Op AliExpress kwamen we een opvallende e-MTB tegen.

Je kent AliExpress ongetwijfeld van zijn gadgets en andere producten die je niet nodig hebt. Met name de lage prijs van de producten valt op. Dit geldt ook voor deze Joomar elektrische fiets die voor een kleine prijs over de digitale toonbank gaat. Maar is hij je geld ook waard?

AliExpress deal: opvallende elektrische mountainbike

AliExpress is (hopelijk) niet de eerste plek waar je kijkt als je van plan bent een elektrische fiets te kopen. De kwaliteit van de producten op de Chinese webshop is vaak ondermaats, vandaar de lage prijs. Toch willen we je deze opvallende elektrische mountainbike van Joomar niet onthouden.

AliExpress Joomar elektrische fiets
Joomar elektrische mountainbike (Afbeelding: AliExpress)

Met niet al te veel zoekwerk op Google kom je er al snel achter dat Joomar geen internationaal bekende fietsenfabrikant is. Deze e-bike is (niet verrassend) alleen verkrijgbaar op AliExpress en wordt verzonden vanuit Polen. Wat betreft zijn specificaties is hij dan ook niet afgestemd op de internationale markt en regelgeving. Zo heeft deze elektrische fiets bijvoorbeeld een maximale snelheid van 40 kilometer per uur. Dat maakt het dus eigenlijk een speed pedelec. Om deze 40 kilometer per uur ondersteuning te behalen heeft AliExpress’ elektrische fiets een 1000W 48V motor en een 12.8Ah accu.

En o ja, verrassing: deze elektrische mountainbike is ook opvouwbaar. Hierdoor neem je hem overal ‘makkelijk’ mee naartoe. We zetten makkelijk even tussen aanhalingstekens want met een gewicht van 29 kilo en een afmeting in opgevouwen staat van 100 bij 93 centimeter is dit bepaald geen klein pakketje.

aliexpress elektrische fiets Joomar
Joomar elektrische mountainbike in opgevouwen staat (Afbeelding: AliExpress)

Elektrische fiets kopen op AliExpress? Slecht idee

Een prijs van iets minder dan 1300 euro voor een ogenschijnlijk krachtige elektrische mountainbike maakt het aantrekkelijk om dit racemonster te kopen.

Toch is het af te raden een e-bike op AliExpress te bestellen. Zo loop je een grotere kans dat de lithium-ion accu beschadigt door het onzorgvuldig inpakken van dit onderdeel, zijn deze goedkope elektrische fietsen vaak gemaakt van goedkope en lage kwaliteit onderdelen, is reparatie van deze e-bikes vaak lastig gezien de onbekende gebruikte onderdelen, weet je niet of de e-bike veilig in elkaar is gezet en krijg je vaak geen garantie voor de elektrische fiets. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Accessoires voor je elektrische fiets op de Chinese webshop bestellen is echter een stuk onschuldiger. Dit zijn een paar opvallende en handige gadgets voor je e-bike.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen