Disney+ troeft Netflix af tijdens MTV Movie Awards

Films & Series Jeroen Kraak 17 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Disney+ is de grote winnaar tijdens de MTV Movie & TV Awards. Het is daarmee Netflix te slim af, terwijl de streamingdienst ook aardig wist te scoren.

De MTV Movie & TV Awards zijn een van de meest bijzondere prijzen tijdens het award-seizoen. Dat komt vooral omdat het prijzengala van de muziekzender opmerkelijke categorieën kent. Dit jaar weet Disney+ en dan vooral de Marvel-tak flink te scoren.

Marvel levert Disney+ succes op

Het heeft even geduurd, maar nu kun je eindelijk verschillende Marvel-series op Disney+ zien. Het begon vorig jaar met WandaVision en inmiddels hebben we ook al The Falcon and the Winter Soldier achter de rug. Daar blijft het niet bij, want binnenkort zien we ook titels als Loki, What If en Hawkeye.

Die eerste Marvel-titel op Disney+ brengt nu het grote succes voor het bedrijf van Mickey Mouse. Zo won WandaVision in de belangrijkste categorieën: Best Show en Best Performance in a Show (Elizabeth Olsen). Ook in andere bijzondere categorieën als Best Villian (Agatha) en Best Fight (Wanda vs. Agatha) ging de serie er met de prijzen vandoor.

Maar dat zijn niet de enige prijzen voor Disney+, want ook The Falcon and the Winter Soldier viel in de prijzen. Zo won het titels voor Best Duo (Falcon and Winter Soldier) en Best Hero (Anthony Mackie). Bovendien was er een speciale Generation Award voor Scarlett Johansson. De Black Widow-actrice treedt daarmee in de voetsporen van onder andere Sandra Bullock, Tom Cruise en Johnny Depp.

Netflix heeft het nakijken

Netflix moest het tijdens de show flink afleggen tegen Disney+, hoewel de dienst toch ook genoeg scoorde. Er waren awards voor Bridgerton (Breaktrough Performance van Regé-Jean Page), Nest Kiss (Chase Stokes & Madelyn Cline in Outer Banks) en Most Frightened Performance (Victoria Pedretti in The Haunting of Bly Manor).

In tegenstelling tot de Oscars was er dit keer wel een goedlopend eerbetoon voor Chadwick Boseman. De overleden Black Panther-acteur kreeg de award voor Best Performance in a Movie voor zijn rol in Ma Rainey’s Black Bottom. Boseman kreeg tijdens de show een staande ovatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen