De beste PlayStation 5-games van dit moment – maart 2022

Games Jelle van Es 14 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Het is nu ongeveer anderhalf jaar geleden dat de PlayStation 5 op de markt is gekomen. En sinds die tijd hebben we heel wat toffe games gekregen. Zeker de laatste weken is het een feest met een aantal toffe releases. Daarom is het dus weer de hoogste tijd voor een nieuw lijstje met de beste games die je nu voor de spelcomputer kan scoren.

En ja, je kunt natuurlijk losgaan met de PlayStation 5-games die vorig jaar zijn uitgekomen, waaronder Ratchet & Clank en Returnal. Maar als je op zoek bent naar een paar nieuwe toffe releases, dan zijn dit de games die echt dik de moeite waard zijn.

Beste PlayStation 5-games

Horizon Forbidden West PlayStation 5
Horizon Forbidden West (Afbeelding: Guerrilla Games)

We trappen het lijstje van de PlayStation 5-games af met het waanzinnig goede Horizon Forbidden West. De game is echt een feest om te spelen. In een heerlijke grote wereld beleef je een waanzinnig mooi avontuur. Het is een game die een boeiend verhaal biedt, veel variatie in de missies die Alloy krijgt voorgeschoteld, een uitstekend combatsysteem, waanzinnige graphics en diverse technische voordelen, zoals korte laadtijden. Neem het op tegen enorme robotachtige wezens of diverse menselijke vijanden. En onderweg ben je constant op zoek naar upgrades om jezelf telkens te verbeteren.

Scoor hem hier

Gran Turismo 7

Gran Turismo 7 is een game waar we echt jaren op hebben gewacht. En toen hij uitkwam afgelopen periode, bleek het een heerlijke game te zijn. Deze PlayStation 5-topper geeft je de mogelijkheid om met heel veel verschillende auto’s te scheuren. Het realisme is daarbij hoog en elke wagen voelt net iets anders aan. Bovendien is er zoveel meer te doen dan alleen racen. Je kunt je wagens gaan upgraden, visueel aanpassen of er prachtige foto’s van maken. Of je gaat voor je nieuwe rijbewijs of kies ervoor dat je in het café een nieuwe opdracht binnen haalt. En het helpt daarbij dat de game er waanzinnig goed uit ziet.

Scoor hem hier

Gran Turismo 7 playstation 5 PS4 Pro
Gran Turismo 7 (Afbeelding: PlayStation)

Elden Ring op de PlayStation 5

Tja, wat moet ik eigenlijk nog zeggen over Elden Ring, behalve dat het een absolute must-have is. Dit is een game die je eigenlijk moet halen wanneer je een PlayStation 5 hebt. Of een andere spelcomputer waarop je hem kunt spelen. Dit is een avontuur zoals je dat zelden hebt meegemaakt. Ja, de game is pittig en je zult vaak doodgaan. Maar het is zeker niet onmogelijk. Helemaal als je op een gegeven moment een plek hebt gevonden waar je goed kunt levelen en op die manier echt stappen maakt. Dan merk je dat de game pittig is, maar zeker niet onmogelijk. De game profiteert daarnaast op een heerlijke wijze van de snelle laadtijden die de spelcomputer biedt en ziet er heerlijk uit. Een absolute must-have wat mij betreft.

Scoor hem hier

Elden Ring
Elden Ring (Afbeelding: Bandai Namco)

Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Een behoorlijk gedeelte van de game-bibliotheek van de PlayStation 5 wordt opgevuld door games die oorspronkelijk verschenen op de PlayStation 4. Zij worden dan voorzien van een nieuw likje verf en maken gebruik van bepaalde voordelen die de nieuwe spelcomputer biedt. Onlangs verscheen op dat gebied Uncharted: Legacy of Thieves Collection. Een ideaal compilatie pakket als je de games destijds niet hebt gespeeld op de PS4. Het zijn de laatste twee games in de serie, die je fantastische avonturen voorschotelt en er nu nog mooier uitziet.

Scoor hem hier

Uncharted: Legacy of Thieves Collection (Afbeelding: PlayStation)

Hades

De laatste game is een titel die al een tijdje uit is, terwijl de andere titels echt van de laatste weken zijn. Toch wil ik nog altijd Hades in dit soort lijstjes meenemen. Het is echt zo’n game die je heerlijk lang kunt spelen. Het is een actievolle game, waarbij je als een half-god het opneemt tegen ladingen aan vijanden. Je hebt verschillende soorten wapens en krachten. Een deel daarvan behoud je en kun je verbeteren, maar daarnaast kun je per run ook heel wat vaardigheden erbij leren en zo beter te worden. Op die manier kom je telkens verder. Tel daar de dikke soundtrack bij op en je hebt een topgame voor de PlayStation 5.

Scoor hem hier

Hades 3
Hades (Afbeelding: Supergiant Games)

Dit zijn dus de absolute aanraders om nu op de PlayStation 5 te spelen. Wil je meer lezen over alles dat met de spelcomputer te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen