De beste Xbox Series X-games van dit moment – april 2022

Games Jelle van Es 1 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Hoewel de Xbox Series X het qua populariteit aflegt tegenover een spelcomputer als de PlayStation 5, heeft hij vele voordelen. Zo heb je natuurlijk de mogelijkheid om een abonnement te nemen op Xbox Game Pass. Daarmee krijg je vanaf dag één toegang tot exclusieve games die door Microsoft wordt uitgegeven.

Op die manier kun je een paar van deze games spelen. Toch heeft de Xbox Series X meer dan dat te bieden. Dit zijn vijf games die je op dit moment blind kan aanschaffen en vele uren plezier mee hebt.

Beste Xbox Series X games

Elden Ring

Als er op dit moment één game is om met volle teugen van te genieten is Elden Ring. De game is een enorm succes en is wereldwijd al miljoenen keren verkocht. Mocht je de game nog niet hebben opgepikt, dan is dat alsnog aan te raden. De kracht van de game is te vinden in het feit dat je e zo ongelofelijk veel in kan beleven. Ja, de game is pittig en je gaat vaak dood. Maar gaandeweg merk je dat je sterker wordt en beter begrijpt hoe je vijanden afmaakt. En dan geniet je echt met volle teugen van wat de game te bieden heeft.

Scoor hem hier

Elden Ring
Elden Ring (Afbeelding: Bandai Namco)

Grand Theft Auto V

Ja, ik neem Grand Theft Auto V mee in dit lijstje. Ondanks dat de game alweer bijna tien jaar oud is. Onlangs verscheen de game namelijk op de Xbox Series X en de PlayStation 5. Hoewel de basis van de game nog altijd hetzelfde is, profiteer je van verschillende verbeteringen. De belangrijkste daarbij is dat de laadtijd drastisch zijn ingekort. Daarmee heb ik echt veel meer lol met GTA Online, omdat alles een stuk soepeler loopt en je sneller in de actie zit. De game kent verder voor GTA Online een lagere instapdrempel. En in de breedte ziet de game er beter uit en is er meer leven op straat. Dat alles bij elkaar opgeteld is dit gewoon opnieuw een must-have.

GTA 5 Xbox Series X 6
GTA 5 (Afbeelding: Rockstar Games)

Forza Horizon 5

De eerste twee games zijn titels die dit jaar zijn uitgebracht. Maar eerlijk gezegd zijn er buiten die twee niet heel veel grote titels verschenen op de Xbox Series X. Gelukkig was eind 2021 behoorlijk goed. In dit lijstje met beste games is Forza Horizon 5 dan ook een no-brainer. De nieuwste racegame kwam eind vorig jaar uit en is nog altijd een dikke aanrader. De game geeft je de mogelijkheid om met een grote lading aan dikke wagens te scheuren door de wereld die gebaseerd is op Mexico. Er is altijd wel iets te doen en je wil constant beter zijn dan je Xbox Live-vrienden. Met de prachtige graphics en de muziek die via de radiostations wordt gedraaid voelt het spelen van de game als een soort mini-vakantie.

Scoor hem hier

Forza Horizon 5
Forza Horizon 5 (Afbeelding: Microsoft)

Halo Infinite

Ook Halo Infinite is een game die eind vorig jaar uitkwam. En gelukkig maar. De titel had in eerste instantie een launchgame voor de Xbox Series X moeten worden, maar dat werd hem niet. De uiteindelijke release van de game was nog steeds niet compleet. Zo mis je nog altijd de mogelijkheid om het verhaal coöperatief te beleven. Ondanks dat gemis, is het een hele dikke aanrader. Het verhaal van de game geeft je de mogelijkheid om een grote open wereld te verkennen. Naast de rode draad die je volgt zijn er dan genoeg plekken om te ontdekken en van te genieten. De game ziet er heerlijk uit en knalt ook erg fijn. De multiplayer mogen we niet vergeten en is makkelijk toegankelijk, aangezien dat gedeelte free-to-play is. Al met al dus een game om echt in huis te halen.

Scoor hem hier

Halo Infinite
Halo Infinite (Afbeelding: 343 Studios)

Microsoft Flight Simulator op de Xbox Series X

De laatste game in dit rijtje is de oudste titel van het geheel. Zeker als je bedenkt dat Microsoft Flight Simulator oorspronkelijk alleen op de pc verscheen. Vorig jaar kregen we echter een zeer geslaagde port voor de Xbox Series X. Je kunt redelijk makkelijk alles met je controller doen. En op die manier vlieg je dus de hele wereld over. Ikzelf heb het echt als zeer positief ervaren dat ik met een klein vliegtuigje over een wereldstad als Tokio kon reizen.

Scoor hem hier

Microsoft Flight Simulator 2020
Microsoft Flight Simulator (Screenshot: Lenno van Dekken)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen