Dit zijn de duurste LEGO-sets die je op dit moment kan kopen

Lifestyle Lucas van de Wetering 29 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de allerduurste Lego-sets die je op dit moment kan kopen in Nederland volgens de officiële Lego-website.

Stel je hebt wat geld over, en je moet beslissen wat je ermee gaat doen. Je kan ervoor kiezen om het geld op je spaarrekening te zetten, dat is heel verstandig. Maar je kan het geld natuurlijk ook gewoon gebruiken om een nieuwe Lego-set te halen.

Lego is nooit echt goedkoop geweest, maar de laatste jaren zijn de prijzen van de plastic bouwstenen wel erg aan het stijgen. De goedkoopste Lego-set die te koop is kost zo ongeveer 10 euro. Maar voor als je echt geen geld meer over wil hebben, hebben we hier de lijst met de vijf duurste Lego-sets op de officiële Lego-website.

De duurste Lego-sets

Dit zijn de vijf allerduurste Lego-sets volgens de officiële Lego-website. Spoiler alert: Ze zijn mega duur.

#5 Star Wars Venator-Class Republic Attack Cruiser (649,99 euro)

We beginnen deze lijst met een Star Wars Lego-set op de vijfde plek. De Venator-Class Republic Attack Cruiser is de nieuwste grote UCS-set van Star Wars, de franchise brengt ieder jaar een nieuwe uit. Dit Star Wars-schip werd gebruikt door de Republic tegen het einde van de Clone Wars.

De Venator-Class Republic Attack Cruiser is een 18+ set. Het is met 5.000 steentjes dan ook een redelijk grote set, dat mag ook wel voor een prijs van bijna 650 euro. Het Lego-schip is 109 cm lang, 54 cm breed en 32 cm hoog.

Dit zijn de duurste LEGO-sets die je op dit moment kan kopen
(Afbeelding: LEGO)

#4 Lego Titanic (679,99 euro)

Op de vierde plek van duurste sets staat ook een schip, maar deze keer is het geen ruimteschip. In november 2021 bracht Lego een versie van het ‘onzinkbare’ schip The Titanic uit. En deze set was een grote hit.

De Titanic is, net als bijna iedere andere dure Lego-set, een 18+ set. Je bent wel even zoet met het bouwen van de Titanic, want het schip heeft maar liefst 9090 steentjes. Dit is ook terug te zien in de formaat van de set. De set is 135 cm lang, 16 cm breed en 44 cm hoog.

Dit zijn de duurste LEGO-sets die je op dit moment kan kopen
(Afbeelding: Lego)

#3 Lego Liebherr Crawler Crane LR 13000 (679,99 euro)

De Liebherr Crawler Crane LR 13000 deelt zijn derde plek technisch gezien met de Titanic, ze kosten namelijk hetzelfde. Deze gigantische kraanwagen is niet alleen een van de duurste, maar ook een van de nieuwste Lego-sets op dit moment. Hij is deze maand uitgekomen.

Ook deze gigantische kraanwagen is een 18+ set. Hij heeft minder steentjes dan de vorige sets: 2883. Maar dat heeft een goede reden; de set heeft grotere stukken en is mechanisch. De set is 110 cm lang, 28 cm breed en 100 cm hoog. Dat is de hoogste set op de lijst tot nu toe.

Dit zijn de duurste LEGO-sets die je op dit moment kan kopen
(Afbeelding: Lego)

#2 Star Wars AT-AT Walker (849,99 euro)

Star Wars heeft scoort ook de tweede plaats op de lijst van duurste Lego-sets. Deze keer is het de AT-AT Walker. Dit is de UCS-set uit 2020. De AT-AT Walker wordt in meerdere Star Wars films en series gebruikt door de Empire. Het is een van de meest herkenbare voertuigen uit heel Star Wars, maar dan in Lego-vorm.

We hebben met de tweede plek een redelijk sprong gemaakt in prijs, de AT-AT Walker is meer dan 150 euro duurder dan plek drie. De AT-AT Walker heeft 6785 stukjes, toch is de set wel kleiner dan de hijskraan. De set is 69 cm lang, 24 cm breed en 62 cm hoog.

Dit zijn de duurste LEGO-sets die je op dit moment kan kopen
(Afbeelding: Lego)

#1 Star Wars Millennium Falcon (849,99 euro)

De plek voor duurste Lego-set gaat naar nog een Star Wars set. De AT-AT Walker deelt deze met het meest iconische voertuig uit de hele franchise: Han Solo’s Millennium Falcon die voorkomt in verschillende Star Wars films en series. We zagen de Millennium Falcon voor het eerst in de allereerste Star Wars-film: A New Hope uit 1977.

Deze USC-set uit 2017 is, in tegenstellingen tot de andere sets in deze lijst, een 16+ set. De Millennium Falcon gebaseerd op de sequels-film in Star Wars heeft 7541 steentjes. De set is 84 cm lang, 60 cm breed en 21 cm hoog.

Dit zijn de duurste LEGO-sets die je op dit moment kan kopen
(Afbeelding: LEGO)

Als je nu graag je bankrekening wil leegroven, koop dan vooral deze Lego-sets. Het zijn wel echt prachtsets, ondanks de prijs. Je kan al deze sets kopen op de Lego-site, maar ook bij andere winkels zoals Bol en Amazon.

Nintendo Switch-koning Mario Kart krijgt eigen LEGO-set

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen