Verzamelaars opgelet: deze zeldzame Lego-sets gaan nu in de verkoop

Lifestyle Lucas van de Wetering 6 jun 2024
Leestijd: 5 minuten

Er komen weer vijf nieuwe limited edition Lego-sets in verkoop. Ook deze keer zijn de sets helemaal ontworpen door winnaars van een wedstrijd.

Er zijn weer vijf nieuwe winnaars van het Bricklink Designer Program. Er komen dus weer vijf nieuwe Lego-sets in de verkoop. Deze sets zijn gemaakt door fans en zijn zeer zeldzaam. Er wordt een beperkt aantal sets verkocht en als ze op zijn, dan heb je simpelweg pech.

Vier maanden geleden werden er ook al vijf sets van fans verkocht door Lego. Een aantal vlogen in razend tempo de deur uit.

Zeldzame Lego-sets

De verkoop van de zeldzame fan-made sets begint vandaag, op 6 juni. Als je een set wilt kopen moet je er snel bij zijn. Want als ze op zijn, dan zijn ze ook daadwerkelijk op. Net als vorige keer zijn de sets weer echt prachtig, maar wel zijn ze redelijk prijzig.

Ominous Isle

De eerste set die in de verkoop gaat heet Ominous Isle, de set is gemaakt door Jazlecraz. In een interview met Bricklink vertelt Jazlecraz dat deze set geïnspireerd is door de iconische Lego Pirates-sets uit de jaren ’90. Ominous Isle is de thuisbasis van de piraat Captain Mutton Chops en zijn bemanning. De set heeft allerlei verstopte details die de set nog beter maken dan je denkt.

Ominous Isle kost 219,99 euro, maar hiervoor krijg je wel wat terug. De Lego-set heeft 2809 onderdelen, je bent dus wel even zoet met het bouwen van het pirateneiland. Ominous Isle heeft 670 verschillende soorten blokjes. Als je een Lego-hotdog verzameling wil is de set ook zeker een goede aankoop. Ominous Isle gebruikt dit stukje erg slim in de reling op het eiland. Als je de set wil kopen kan dat vanaf vandaag.

Verzamelaars opgelet: deze zeldzame LEGO-sets gaan nu in de verkoop
(Afbeelding: Bricklink)

Brick Cross Train Station

De tweede set die in de verkoop gaat is Brick Cross Train Station en is gemaakt door Brickester. In een interview met Bricklink vertelt de maker dat de Lego-set gebaseerd is op verschillende treinstations in Europa. Maar er is vooral inspiratie gehaald uit Britse stations, zoals St. Pancras in Londen. Ook deze set heeft allerlei handige extra’s. Zo kan je het interieur vanaf meerdere punten makkelijk bereiken zodat je het spitsuur kan namaken in je eigen Lego-station.

Brick Cross Train Station is nog iets duurder dan Ominous Isle, het station kost 259,99 euro. Maar deze set heeft ook meer onderdelen dan het Ominous Isle. Het Lego-treinstation heeft 3050 steentjes, waarvan 598 unieke exemplaren. Ook heeft Brick Cross Train Station 14 stikkers, lekker plakken dus. Toch zijn de stikkers het enige echt nadeel. De set is vanaf vandaag te koop.

Verzamelaars opgelet: deze zeldzame LEGO-sets gaan nu in de verkoop
(Afbeelding: Bricklink)

Mushroom House

Ook gaat vandaag de Lego-set Mushroom House in de verkoop. Deze is gemaakt door JonasKramm. In een interview met Bricklink vertelt de winnaar dat hij de inspiratie voor deze set uit het Forest Elf minifiguur haalde. Deze kwam uit in 2022, maar er was geen set die hierbij paste. Daarom heeft JonasKramm zijn eigen fantasiewereldje gemaakt voor de kleine elf. Het Mushroom House heeft naast een leuk exterieur ook een mooi gebouwd interieur. Het is een echt klein huisje.

Mushroom House is de goedkoopste set van de vijf nieuwe limited edition Lego-bouwwerken, met een prijs van 79,99 euro is het nog best te betalen. De set heeft uiteraard wel minder steentjes dan de vorige twee sets. Je hebt je eigen Mushroom House opgebouwd met 964 onderdelen, waarvan 385 uniek zijn. Mushroom House is het makkelijkst te veroorloven van alle winnaars, maar is nog steeds even prachtig.

Verzamelaars opgelet: deze zeldzame LEGO-sets gaan nu in de verkoop
(Afbeelding: Bricklink)

The Ocean House

The Ocean House is de volgende set die vandaag in de verkoop gaat en is gemaakt door Hanwas. Deze Lego-set is misschien wel de uniekste set van allemaal. The Ocean House is onderdeel van een hele verhaallijn gemaakt door Hanwas, dit vertelt hij in een interview met Bricklink. Het verhaal gaat over een jongen die een kaart vindt naar een verloren route. Hier komt hij onder andere een windmolen tegen, dit was een set in 2021. The Ocean House is de thuisbasis van het jongetje.

The Ocean House is weer iets duurder dan Mushroom House, maar lang niet de duurste Lego-set van de vijf. De set kost 179,99 euro en heeft 2207 onderdelen, waarvan 487 uniek. Heel veel deze stukjes zitten hem wel in de details zoals planten of de muren van het huisje zelf. Deze Lego-set is zeker een schattig huisje om neer te zetten.

Verzamelaars opgelet: deze zeldzame LEGO-sets gaan nu in de verkoop
(Afbeelding: Bricklink)

Logging Railway

De laatste van de vijf fan-gemaakte Lego-sets heet Logging Railway, deze is gemaakt door de Nederlandse Ties25. Als je kijkt naar de eerdere bouwwerken van de maker, zie je al snel dat Ties25 groot fan is van Lego-treinen. Dit zegt hij ook in een interview met Bricklink. Logging Railway is zeker anders dan de andere sets die in de verkoop gaan. Waar de andere sets gebouwen zijn met een interieur is Logging Railway een onderdeel van een lang spoor, helemaal geïnspireerd door een oud houten treinspoor.

Logging Railway valt op gebied van prijs precies in het midden. De Lego-set kost 189,99 euro en heeft 2731 steentjes, waarvan 260 unieke onderdelen. Aan de set is ook al wel te zien dat het redelijk veel herhaling is, maar dit zorgt wel voor een mooie symmetrische Lego-set. De set heeft ook 2 stikkers die je nog moet plakken. Net als de andere sets gaat Logging Railway vandaag in de verkoop.

Verzamelaars opgelet: deze zeldzame LEGO-sets gaan nu in de verkoop
(Afbeelding: Bricklink)

Van elke set worden maximaal 30 duizend exemplaren verkocht, maar deze worden niet altijd uitverkocht. Toch is het al wel eens voorgekomen dat een set zo populair is dat alle 30 duizend sets verkocht worden. De sets zijn nu nog pre-orders en worden hoogstwaarschijnlijk in november opgestuurd, nog even geduld dus. Als de verkoop eenmaal stopt komen de sets niet meer terug. Als je een set graag wil hebben moet je er op tijd bij zijn. Het zijn in ieder geval vijf mooie sets.

Geflopte Prime Video-horror neemt wraak met angstaanjagende 100 procent RT-score

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen