Deze exclusieve LEGO-sets zijn zo uniek dat er maar 30.000 gemaakt worden

Lifestyle Lucas van de Wetering 8 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Je kan deze week vijf exclusieve LEGO-sets bestellen voor volwassenen. Maar let op, want er zijn al twee uitverkocht.

LEGO komt regelmatig met sets voor volwassenen, maar normaal blijven deze sets ongeveer een jaar beschikbaar. Dat is nu niet het verhaal, want de sets hebben dit keer maar beperkte voorraad.

De LEGO-sets zijn gemaakt door vijf winnaars van een bouwwedstrijd en worden nu officieel verkocht. De prijzen van de sets lopen op van 45 euro tot en met 340 euro. Voor ieder budget is er dus wel wat wils.

De exclusieve sets van LEGO

Dit zijn dan ook geen normale LEGO-sets, maar het resultaat van het BrickLink Designer Program. Dit is een bouwwedstrijd opgericht door LEGO zelf. De winnende bouwwerken van de wedstrijd worden veranderd in echte sets. En het zijn maar vijf winnaars.

De door fans gebouwde sets zijn al langer bekend, maar ze zijn nu pas voor iedereen te koop. Toch zijn de LEGO-sets niet precies zoals de originele makers ze hadden verzonnen. LEGO heeft bij alle sets een paar aanpassingen gedaan om ze er nog beter uit te laten zien. Ze zijn daardoor flink groter.

Beperkte voorraad

Alle LEGO-sets zijn al te pre-orderen en als ze meer dan 3.000 keer worden besteld, gaan ook daadwerkelijk in productie. Maar als we kijken naar de sales op dit moment, gaat dat bij elke set wel lukken.

Van iedere set zijn er maximaal 30.000 exemplaren te koop, de voorraad is dus beperkt. Als je dus niet bij de eerste kopers hoort, heb je simpelweg pech. Bij twee sets ben je sowieso al te laat, want de ‘Mountain Fortress’ en de ‘Snack Shack’ zijn al uitverkocht. Bij de ‘Parisian Street’, de ‘General Store’ en de ‘Old Train Engine Shed’ heb je nog kans

Deze max van 30.000 is al hoger dan vorige rondes. Bij eerdere winnaars van het BrickLink Designer Program, waren er maar 10.000 en 20.000 stuks beschikbaar. Je kan ze hier bestellen.

De winnaars van de LEGO-bouwwedstrijd van de bouwwedstrijd doen niet voor niets mee. Zij krijgen de set die ze hebben ontworpen gratis thuisgestuurd. Dat is natuurlijk vooral tof als het de grootste is.

Star Wars-fans kunnen hun hart ophalen aan deze 5 nieuwe LEGO-sets

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen