Star Wars-fans kunnen hun hart ophalen aan deze 5 nieuwe LEGO-sets

Pop-Culture Jeroen Kraak 30 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Star Wars en LEGO vormen al jaren een gouden combinatie. Met de steentjes kun je de prachtigste ruimteschepen en scènes uit de verschillende films en series nabouwen. Nu zijn er vijf nieuwe sets beschikbaar.

2024 belooft een mooi jaar te worden voor echte Star Wars-fans. Niet alleen komen er met The Acolyte en Skeleton Crew twee nieuwe series naar Disney+, ook zijn er nu vijf nieuwe LEGO-sets beschikbaar.

En dat heeft een bijzondere reden. LEGO en Star Wars werken dit jaar al 25 jaar samen. In die jaren zijn er al flink wat sets verschenen. Om dit te vieren zijn er nu vijf nieuwe beschikbaar.

Nieuwe LEGO Star Wars-sets

De nieuwe Star Wars-sets lekten eerst uit op het Mexicaanse Amazon, waardoor LEGO vervolgens niets anders kon doen dan de nieuwe sets presenteren. Hoewel we weten dat ze op 1 maart uitkomen, zijn ze nog niet te pre-orderen op de website van de steentjesgigant zelf. Vermoedelijk kan dit later alsnog.

Van de vijf nieuwe sets zijn er drie nieuwe ruimteschepen uit de bekende Star Wars-films. Nou ja, echt nieuw kun je de Millennium Falcon niet noemen. Er zijn al verschillende LEGO-sets van het beruchte schip beschikbaar, maar des te meer des te beter natuurlijk. De nieuwe heeft 921 onderdelen en kost 84,99 euro.

Star Wars-fans opgelet: LEGO komt met 5 nieuwe sets
De nieuwe Millenium Falcon. (Afbeelding: LEGO)

Daarnaast komt er ook een vernieuwde versie van de Tantive IV (79,99 euro), waar eerder ook al een oudere versie van is.

Dat kan niet gezegd worden van de Invisible Hand. Dit schip zagen we voor het eerst in Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith. Dit is dan ook meteen de goedkoopste set uit de serie. Deze heeft 557 steentjes en voor dit model betaal je 52,99 euro.

Nieuwe R2D2 en Boarding the Tantive

Ook van R2D2 zijn de laatste jaren behoorlijk wat LEGO-sets gemaakt. De nieuwe heeft 1050 steentjes en kost je 99,99 euro. Daarbij krijg je ook twee minifigures.

(Afbeelding: LEGO)

Als laatste is er nog een set die een scène aan boord van de Tantive IV moet voorstellen. Ideaal dus om te combineren met de nieuwe set van het ruimteschip. Deze set met 502 onderdelen kost je 54,99 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen