Stephen King onthult de enige horrorfilm die te eng voor hem was

Films & Series Lucas van de Wetering 11 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Zelfs een van de bekendste horrorschrijvers in de wereld, Stephen King, vond deze horrorfilm veel te eng om af te kijken.

Stephen King is een van de beste en bekendste schrijvers in het bovennatuurlijke- en horrorgenre. Hij heeft dan ook terecht de bijnaam ‘The king of horror’. Hij is bekend van populaire horrorprojecten zoals It en The Shining.

Toch vindt The king of horror soms toch nog films te eng om af te kijken. Zo heeft Stephen King toegegeven dat hij The Blair Witch Project halverwege de film heeft stopgezet omdat hij hem te freaky vond.

De horrorfilm die te eng was voor Stephen King

The Blair Witch Project is een Amerikaanse bovennatuurlijke horrorfilm uit 1999. De film is een fictief verhaal over drie studerende filmmakers. Maar tijdens een wandeling in de Black Hills bij Maryland, raken ze op gegeven moment vermist. En dit werd voor Stephen King teveel.

De studenten gingen niet zomaar naar de Black Hills. In 1994 gingen ze daar namelijk naartoe om een documentaire te filmen over een lokale mythe, genaamd The Blair Witch. Ze worden nooit teruggevonden, alleen hun spullen en opnames worden drie jaar later ontdekt.

We krijgen het verhaal van de horrorfilm grotendeels te zien via de gevonden opnames. Hierdoor krijgt The Blair Witch Project een heel realistische sfeer, alsof het echte opnames zijn. Deze sfeer is wat de film vooral zo eng maakt.

The Blair Witch Project op Rotten Tomatoes

Niet alleen The king of horror, Stephen King vond The Blair Witch Project eng. Het is ook een hoog beoordeelde film door critici op Rotten Tomatoes. Het behaalt hier een score van 86 procent met meer dan 170 verschillende reviews.

Critici vergelijken The Blair Witch Project met andere horrorfilms zoals onder andere Stephen King zijn titel The Shining. Over het algemeen wordt de film beschreven als een mega griezelige en verontrustende horror-docu, terwijl het geen echte documentaire is.

Bij het thuispubliek scoort The Blair Witch Project wel wat slechter. Hier haalt het namelijk een score van 57 procent. De film wordt door een deel van het thuispubliek beschreven als saai en slecht. Een ander deel van het thuispubliek is het meer eens met Stephen King en noemt het een van de beste horrorfilms ooit. Laten we zeggen dat meningen gescheiden zijn.

Je kan The Blair Witch Project ook thuis kijken als je zin hebt in een horrorfilm die zelfs The king of horror, Stephen King te eng vond. Je kan The Blair Witch Project kopen of huren op Amazon Prime Video en Apple TV.

Slechtste horrorfilm op Prime Video is terug voor wraak

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen