De Kater | Dit was het grootste nieuws van het afgelopen weekend

Tech Mark Hofman 11 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Apple werkt achter de schermen aan nog meer USB-C, Fortnite krijgt concurrentie van zichzelf en Tesla komt met een iPhone-functie voor zijn elektrische auto’s. Dit is de Kater van maandag 11 december 2023.

Welkom bij De Kater, onze wekelijkse rubriek waarin we je op maandagmorgen snel even bijpraten over het weekend. Zie het als een bakkie bij de koffiemachine, maar dan met je vrienden van WANT.

We praten je in dit artikel kort bij over een aantal dingen die afgelopen weekend zijn gebeurd. Interesse om het hele verhaal erachter te lezen? Dat is ook mogelijk, want we hebben ze ook uitgebreider uitgewerkt zodat je het alles te weten kunt komen. Voor ieder wat wils, dus.

Apple werkt aan USB-C voor Mac-accessoires

Wanneer Apple zijn Magic Keyboard en Magic Mouse die USB-C-aansluiting geeft
(Afbeelding: Luca Bravo)

Waar Apple zijn AirPods, iPhones en iPads inmiddels allemaal van USB-C heeft voorzien, lopen de Magic Keyboard en Magic Mouse nog achter. Wanneer komt daar verandering in?

Verschillende Mac-accessoires zijn dus nog voorzien van een Lightning-aansluiting. Hoewel het logisch is dat Apple moeite heeft met de Magic Mouse, want die dramatische plek voor een oplaadpoort is nog altijd om te huilen, hadden we van de rest toch al iets meer verwacht.

Gelukkig komt er, volgens Instant Digital (via 9to5Mac), in 2024 eindelijk verandering in. Rond de lente van volgend jaar moeten alle Mac-accessoires toch echt de stap naar USB-C hebben gemaakt. En we kunnen niet wachten.

iPhone-functie Tesla is hét voorbeeld

Elektrische auto: deze 7 zijn hun dure prijs alles behalve waard
Elektrisch is de toekomst (Afbeelding: Aditya Chinchure)

Tesla heeft goed naar Apple gekeken en komt met een iPhone-achtige functie voor zijn wagenpark. Iets waar iedere elektrische auto wat ons betreft inspiratie uit zou moeten halen.

Met Ongelukdetectie belt je iPhone sinds vorig jaar de hulpdiensten op het moment dat het een ongeluk detecteert. Iets waar Tesla, wat ons betreft volledig terecht, zich door laat inspireren. In de Holiday Update, die deze week beschikbaar is, wordt de functie uitgerold.

In de elektrische auto van Tesla werkt het uiteraard net een klein beetje anders. In dit geval zullen de hulpdiensten gebeld worden zodra de airbag uitklapt.

Battle Royale-modus krijgt concurrentie in Fornite

Geliefde Battle Royale-modus krijgt een klap van LEGO in Fortnite
(Afbeelding: Erik McLean)

Het aantal gamers dat de Battle Royale-modus in Fortnite speelt, is lager dan het aantal dat zich vermaakt met LEGO Fortnite. Dit is opnieuw bewijs dat de crossover tussen de twee merken enorm veel potentie heeft.

Begin deze maand introduceerde Fortnite zijn samenwerking met LEGO. In het spel van Epic Games zelf is een aparte game te vinden die veel wegheeft van Minecraft. Als speler moet je overleven, verzamelen en bouwen.

Waar je normaal gesproken los moet gaan in het verslaan van andere spelers, doet deze LEGO-modus het net iets anders. Het leunt voornamelijk op samenwerking. Iets dat, sinds de lancering op 7 december, een succesformule blijkt te zijn.

Fitbit-killer Samsung lijkt onderweg

Fitbit-killer Samsung
(Afbeelding: Samsung)

Wie van plan is om een fitness tracker van Fitbit links te laten liggen voor een model van Samsung, wil misschien nog even met de aanschaf wachten. Een nieuw model lijkt onderweg te zijn.

De Samsung Galaxy Fit 3, de nieuwe concurrent van Fitbit van het Zuid-Koreaanse bedrijf, is onderweg. Officieel is dat echter nog niet bevestigd, maar Android Authority is er bijna zeker van.

De naam Galaxy Fit 3 is namelijk opgedoken in de database van Bluetooth SIG. Dit is de plaats waar alle apparaten met Bluetooth-functionaliteit geregistreerd moeten worden.

Apple schopt iMessage van Android

apple watch Tim Cook, Apple, Telegram, iPhone 15, USB-C, Android, iMessage
Die is blij hoor. (Afbeelding: Chris Tuite / AFP)

Beeper Mini leek heel even dé manier te zijn om iMessage op Android te krijgen. Apple is er echter niet zo blij mee en slaat terug. Met succes.

Een aantal dagen nadat Beeper openlijk trots deelde dat Android-gebruikers een manier hadden om blauwe bubbels te sturen, stuitte de server op ernstige problemen, waardoor de dienst niet meer bruikbaar was.

Ongeveer 24 uur later werd duidelijk wat veel gebruikers al dachten: Apple trok zelf de stekker uit het iMessage-alternatief en kwam zelfs met een verklaring.

Hoe je met 10 handige tips nog heel veel meer uit Netflix gaat halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen