Superman of Superslecht? De meest gefaalde DC-films op een rij

Films & Series Lucas van de Wetering 29 mei 2024
Leestijd: 5 minuten

Sommige DC-films zijn nou eenmaal beter dan de andere. Dit zijn de slechtst beoordeelde DC-films volgens Rotten Tomatoes.

Films zijn lang niet altijd een succes. Dit kan liggen aan het acteerwerk, aan de regie of zelfs aan het budget. Toch is er een verschil tussen een film die niet heel goed is, en een film die simpelweg gewoon afschuwelijk is.

Wanneer mensen denken aan de slechtste DC-films komen titels zoals Green Lantern of Suicide Squad vaak naar voren. Dit komt deels doordat deze films redelijk recent zijn en Green Lantern is in veel opzichten ook nog redelijk relevant door Ryan Reynolds’ constante opmerkingen over de film. Maar er zijn nog slechtere DC-films.

Slechtst beoordeelde DC-films

Dit zijn de slechtste DC-films volgens Rotten Tomatoes. En als je dacht dat Green Lantern slecht was, moet je deze films maar eens gaan kijken.

#5 Batman & Robin (1997) – 12%

In Batman & Robin uit 1997 speelt de bekende acteur George Clooney de rol van Bruce Wayne. Hij tuigt schurken af met behulp van zijn hulpje Robin, gespeeld door Chris O’Donnell. Ook bekende acteurs zoals Arnold Schwarzenegger (Mr. Freeze) en Uma Thurman (Poison Ivy) spelen in de Batman-film.

Al wordt Batman V Superman vaak beschouwt als een van de slechtste Batman films, is Batman & Robin zeker nog een stukje slechter. Sterker nog, het is de vijfde slechts beoordeelde DC-film ooit. De film heeft een 12% score op Rotten Tomatoes en ook nog eens een audience-score van 16%. Hiermee verslaat het Jonah Hex. Deze heeft ook een Rotten Tomatoes score van 12%, maar een audience score van 20%.

Zoals de scores wel zeggen zijn de reviews voor Batman & Robin zeer slecht. Een recensie zegt zelfs dat het een wonder is dat iemand nog een Batman-film wilde zien na het kijken van Batman & Robin. De rest van de reviews zijn niet veel beter. Als je de DC-film toch wil zien, dan kan dat op Prime Video.

#4 Superman IV: The Quest for Peace (1987) – 10%

Batman V Superman blijkt niet alleen een film te zijn, maar het is ook een strijd voor wie de slechtere DC-film kan produceren. Op plek 4 staat namelijk Superman IV: The Quest for Peace, uit 1987. Hier speelt Christopher Reeve de rol van Clark Kent.

Superman III was al geen groot succes met een Rotten Tomatoes score van 29%, maar het vervolg hiervan wist op een of andere manier nog slechter te zijn. De film heeft namelijk een Rotten Tomatoes score van 10% en een audience score van 16%. Hiermee is het makkelijk de slechtste Superman-film die er maar bestaat.

De reviews zijn ook weer echt verschrikkelijk voor deze DC-film. Zo noemt een review Supeman IV kryptonite voor een positieve filmindustrie en zegt een andere reviewer dat de film Superman IV: A Quest for a Plot had moeten heten. Als je de film nou toch wil zien, dan kan dat op Prime Video.

#3 Supergirl (1984) – 8%

Als je dacht dat Superman IV: A Quest for Peace de slechtste film was over een Kryptonian dan zit je flink mis, want Clark’s nichtje vliegt met die titel weg. Supergirl uit 1984 heeft een nog lagere score. In deze film speelt Helen Slater de rol van Kara Zor-El.

Superman IV had natuurlijk al een dramatische Rotten Tomatoes score, maar Supergirl weet deze score nog naar een één-cijferige score te brengen. De DC-film heeft een Rotten Tomatoes score van 8% en een audience score van 26%. De audience score is de enige reden waarom de film niet nog lager, of eerder hoger, op de lijst staat.

Een review van James Berardenelli beschrijft de film perfect: ‘Als Superman (1978) een adelaar was die door de lucht vloog, is Supergirl het resultaat van de stoelgang van die adelaar’. Verder wordt de DC-film beschreven als een film die zo slecht is dat hij niet eens in de categorie ‘so bad it’s good’ valt. Als je Supergirl toch wil kijken dat kan dat op Prime Video.

#2 Steel (1997) – 8%

Na wereldbekende helden, zoals Batman of de Superneef- en nicht, stappen we over naar een film over een minder bekend DC-personage: Steel. De gelijknamige film heeft basketbalspeler Shaquille O’Neal in de hoofdrol en andere rollen voor Annabeth Gith en R&B-zanger Ray J.

Steel weet, net als Supergirl, een Rotten Tomatoes score te behalen van 8%. Alleen de audience score van Steel is nog wat slechter dan die van Supergirl. Deze audience score zit op 19%, dat is nou niet echt al te best.

Ook de reviews van Steel zijn extreem slecht. De film wordt beschreven als een excuus voor Shaquille om door explosies heen te rennen en vliegende auto’s te ontwijken. De meeste negatieve reviews gaan dan ook over Shaquille O’Neals acteertalenten. Toch stelt een reviewer genaamd Kevin Carr simpelweg de vraag: “What in God’s name were they thinking???” Ook Steel is te zien op Prime Video.

#1 Catwoman (2004) – 8%

Toch is de slechtst beoordeelde DC-film ook direct de nieuwste in de lijst. Catwoman verslaat Batman dan niet altijd in de comics, maar wel als slechtste DC-film ooit gemaakt. En integendeel tot Steel, heeft deze film wel een echte actrice in de hoofdrol in plaats van een 2,16 meter basketballer.

Catwoman sluit zich aan bij Steel en Supergirl met een Rotten Tomatoes score van 8%, maar de audience score is bij deze film nog weer wat lager. Met 1% verschil verslaat Catwoman Steel zijn audience score, de audience score van Catwoman is 18%. Het was geen goede keuze van Halle Berry om Marvel te verlaten.

In de reviews wordt Catwoman beschreven als ‘de enige film die jarenlange vooruitgang stop heeft kunnen zetten’. Ook vindt een reviewer dat er niks positiefs te zeggen is over de film. Maar sommige mensen kunnen in ieder geval Halle Berry haar acteerwerk nog een beetje waarderen. Toch stelt Mark Halverson de vraag die bij ons allemaal rondspookt; ‘Waar is Batman als je hem nodig hebt’. Net als de andere films is Catwoman, de slechtste DC-film, te bekijken op Prime Video.

Marvel is dus niet de enige superhelden-franchise die extreem slechte films kan maken, DC blijkt er zelfs beter in volgens Rotten Tomatoes. Gelukkig maakt de franchise niet alleen maar slechte films en zijn er zelfs acteurs die Marvel hebben verlaten voor DC, maar andersom net zo goed. toch zijn deze films, wel echt heel bagger.

GTA 5 verdwijnt bijna van PlayStation Plus en op deze dag is het doomsday

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen