Deze films op Prime Video zijn zo bagger dat ze vermakelijk zijn

Pop-Culture Lucas van de Wetering 2 mei 2024
Leestijd: 5 minuten

Sommige films zijn zo slecht, dat ze eigenlijk heel goed zijn om te kijken. En Prime Video heeft een paar van dit soort films klaar staan.

Voor iedere mega goede film die gemaakt wordt, worden er vijf gemaakt die gewoon superslecht zijn. Goede films zijn vaak wel leuk om te kijken, maar als een film heel slecht is kan de zit soms wat moeilijker zijn.

Maar het is niet altijd zo simpel als goed of slecht. Sommige films zijn zo bagger, dan ze stiekem heel leuk zijn om naar te kijken. Dit kan door verschillende dingen komen, soms is het de verhaallijn, soms de CGI en soms is het acteerwerk gewoon heel slecht. Maar op een of andere reden is de film dan heerlijk om naar te kijken. En van deze films kan je genieten op Prime Video.

Prime Video-films die zo slecht zijn dat ze goed zijn

Deze vijf films die te bekijken zijn te vinden op Amazon Prime Video zijn zo ontzettend slecht, dat ze stiekem heel leuk zijn om naar te kijken.

Troll 2

Troll 2 op Prime Video is een Italiaans-Amerikaanse horrorfilm uit 1990. De film zegt het vervolg te zijn van Troll uit 1986, maar de twee hebben helemaal niks met elkaar te maken. Sterker nog, de wezens in Troll 2 zijn niet eens trollen, het zijn goblins. En om het nog beter te maken zijn de goblins ook nog eens vegetarisch, terwijl de originele Troll-film over vleesetende trollen gaat. De film heeft een Rotten Tomatoes-score van 5% en een audience score van 45%.

Als je een leuke zit wil, zonder kwaliteit, dan is Troll 2 zeker een goede optie. Een film over een familie die op vakantie gaat naar een stadje met moordende vegetarische goblins die mensen in struiken veranderen voordat ze de mensen opeten. Dit verhaal gecombineerd met slecht acteerwerk en lachwekkende special effects maakt Troll 2 een heerlijke film om te kijken op Prime Video. Oh ja, en waarom de goblins vegetarisch zijn? De vrouw van de regisseur heeft een hekel aan vegetariërs.

Howard the Duck

Howard the Duck is een Marvel-personage dat vooral bekend is door de stripboeken, maar de gevleugelde antiheld heeft ook een film uit 1986. Deze gelijknamige film is niet bepaald populair en zelfs een van de slechts beoordeelde films in de hele Marvel-geschiedenis. Howard the Duck heeft een Rotten Tomatoes-score van 13% en een audience-score van 38%. En je kan hem kijken op Prime Video.

De film Howard the Duck gaat over het gelijknamig personage, tegenwoordig ook wel Howard Duckson. Howard is een eendachtig-wezen uit de ruimte die op de aarde terechtkomt. Hier moet hij een alien-invasie stoppen voordat hij terug kan naar zijn thuisplaneet Duckworld. De film op Prime Video is verschrikkelijk, wat hem fantastisch maakt. Van het verhaal, tot het karakterdesign en de humor. Het is allemaal zo dom en raar dat je er heerlijk van kan genieten.

The Fanatic

The Fanatic is een van de recentere films op deze lijst, hij kwam uit in 2019. De film is gemaakt door Fred Durst. En als je dacht dat de ‘Behind Blue Eyes’ cover van Limp Bizkit het dieptepunt was van zijn carrière, dan heb je The Fanatic nog niet gezien. The Fanatic op Prime Video is de derde film die geregisseerd is door Fred Durst, en het is een drama. De film heeft een Rotten Tomatoes-score van 14% en een audience-score van 31%.

De film op Prime Video gaat over een fan die een extreme obsessie heeft met een actieheld, en door deze obsessie verpest hij het hele leven van de ster. Dit is de tweede keer dat Devon Sawa in een project speelt met dit verhaal, de eerste keer was in Eminem’s ‘Stan’ uit 2000. De film is leuk om te haten, want hij is echt heel slecht. De duistere komedie in de film is grappig, maar niet om de bedoelde redenen.

Cats

Het was een kwestie van tijd voordat iemand de mega populaire musical Cats in een film ging veranderen, en het was ook zeker dat deze film extreem slecht zou worden. En dat is ook zeker gebeurd toen Tom Hooper de film Cats uitbracht in 2019. De film zit vol gigantische sterren zoals Taylor Swift, Idris Elba, James Cordon en Ian McKellen. Cats heeft een Rotten Tomatoes-score van 19% en een audience-score van 53%

De film op Prime Video gaat over een stam katten genaamd de Jellicles. Elk jaar moeten ze iemand uitkiezen die naar de Heaviside Layer opstijgt en terug zou komen naar een nieuw Jellicle leven. Cats zit vol met dansende katten die door steegjes heen zingen en dansen. De vormgeving van Tom Hooper maakt het niet beter, de film is onbedoeld eng. De acteurs lijken net door AI-gegenereerd te zijn. Maar deze slechte vormgeving zorgt wel voor veel kijkplezier op Prime Video.

Morbius

Net als Howard the Duck is Morbius een van de slechtst beoordeelde Marvel-films in de geschiedenis. Morbius is de nieuwste film uit deze lijst, hij komt uit 2022. Maar dit maakt de film zeker niet beter. De film heeft een Rotten Tomatoes-score van 15%, maar een verbazende audience-score van maar liefst 71%.

Morbius op Prime Video gaat over een professor die zichzelf probeert te redden van een zeldzame bloedziekte. Maar hij verandert zichzelf per ongeluk in een vampier, kan gebeuren. Het hoofdkarakter wordt gespeeld door Jared Leto. Morbius is een film met een bagger script en een onlogisch verhaal. Het acteerwerk is te doen, maar de rest is lachwekkend. Maar juist deze lachwekkendheid van de film maakt Morbius best vermakelijk.

Alle besproken films zijn te bekijken op Prime Video. De films zijn zeker vermakelijk als je er niet met een te kritisch oog naar gaat kijken. Verwacht niet te veel en laat je meenemen op een reis door lage kwaliteit films.

Jim Carrey scoort 0% op Rotten Tomatoes met deze vergeten film

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen