Jim Carrey scoort 0% op Rotten Tomatoes met deze vergeten film

Films & Series Lucas van de Wetering 30 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De Pools-Amerikaanse thriller Dark Crimes met Jim Carrey in de hoofdrol scoort 0 procent op Rotten Tomatoes.

Jim Carrey is wellicht een van de grootste en meest geliefde acteurs in heel Hollywood. Hij speelt in veel bekende films zoals How the Grinch Stole Christmas, The Truman Show en The Mask. Meest recent heeft de acteur in de life-action verfilmingen gespeeld van de populaire game-serie Sonic.

Maar met zoveel goede films kan je niet altijd even goed scoren. Zo heeft Jim Carrey de hoofdrol gespeeld in een Pools-Amerikaanse film in 2018. Deze thriller heeft het heel slecht gedaan en heeft zelfs een Rotten Tomatoes-score van 0%. Lager kan het niet.

Dark Crimes met Jim Carrey

Dark Crimes met Jim Carrey is een thriller uit 2018. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Namelijk op een artikel uit The New Yorker uit 2008 genaamd; True Crime: A Postmodern Murder Mystery. Voor zijn re-release in 2018 heette de film True Crimes.

Jim Carrey neemt in Dark Crimes de rol aan van Tadek, een Poolse detective. Tadek probeert de moord op te lossen van een zakenman. Maar tot zijn verbazing is de zaak identiek aan een boek dat recent is uitgebracht over een moord. Al dachten veel dat de zaak van de zakenman gesloten was, Tadek kiest ervoor om het duistere geheim te onderzoeken.

Recensies op Rotten Tomatoes

Al klinkt de film redelijk interessant op papier, de uitvoering was overduidelijk minder positief. Dark Crimes heeft namelijk een afschuwelijk lage score van 0 procent op Rotten Tomatoes. Zelfs de audience-score kan de film niet redden, deze is 30 procent.

Het komt niet vaak voor dat een film zo laag scoort op Rotten Tomatoes, al helemaal niet met een ster-acteur zoals Jim Carrey in de hoofdrol. Critici beschrijven Dark Crimes als een niet-geloofwaardige film met nul positieve kwaliteiten. Iemand van het thuispubliek beschrijft de film simpelweg als “Pijnlijk, somber, saai en verschrikkelijk”.

Jim Carrey bewijst maar eens dat zelfs de beste en grootste acteurs in verschrikkelijke films kunnen spelen, en Dark Crimes is hier dan ook het perfecte bewijsstuk voor. Mocht je de film toch willen bekijken dan kan dat op Prime Video.

Jim Carrey heeft maar van één film spijt (en de reden zal je verbazen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen