Jim Carrey heeft maar van één film spijt (en de reden zal je verbazen)

Films & Series Lucas van de Wetering 29 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Jim Carrey heeft ontzettend veel films gemaakt, waarvan veel ook een succes zijn. Maar er is één film waar de acteur spijt van heeft.

Jim Carrey is een van de bekendste en vooral een van de meest geliefde acteurs in Hollywood. Hij heeft gespeeld in echte hits zoals The Truman Show en How The Grinch Stole Christmas, maar ook recentere films zoals de Sonic-verfilmingen.

Maar met zo een uitgebreide filmologie ga je niet alle projecten goed kunnen vinden, en dat is ook zeker het geval bij Jim Carrey. Hij heeft verteld dat er een film is waar hij spijt van heeft, en je gaat de reden waarom nooit kunnen raden.

Jim Carrey in Kick-Ass 2

Jim Carrey heeft veel spijt van zijn rol als Sal Bertolinni oftewel Colonel Stars and Stripes in de 2013-film Kick-Ass 2. Bertolinni is een voormalige huurmoordenaar die zich heeft bekeerd naar het christendom. Nu is Colones Stars and Stripes een burgerwacht met knuppel als wapen.

Maar Jim Carrey zijn probleem met de film ligt niet bij de film zelf. Carrey heeft Kick-Ass 2 ongeveer een maand gefilmd voordat de schietpartij bij Sandy Hooks school plaatsvond. Deze schietpartij heeft de acteur erg gechoqueerd, zo erg dat de acteur in 2013 heeft gezworen om geen films meer te maken met veel geweld.

Jim Carrey zijn rol in Kick-Ass 2 past niet helemaal in dit straatje. De hele film bevat namelijk best veel geweld. Het helpt ook zeker niet dat het filmen van Kick-Ass 2 en de tragedie bij de school rond dezelfde tijd plaatsvonden. Jim Carrey heeft dan ook laten weten dat hij uiteindelijk liever niet in de film had gespeeld.

Backlash

Maar deze uitspraken van Jim Carrey worden niet door iedereen even goed opgepakt. Met name niet bij de producent van Kick-Ass 2, Mark Millar. Hij heeft ook een grafisch boek geschreven die gebaseerd is op de film.

Millar vindt dat Jim Carrey zijn uitspraak een beetje uit het niets komt. Volgens Millar wist de Mask-acteur heel goed waar de film over ging. Hij vindt Carrey zijn reactie dan ook een beetje apart. De Kick-Ass 2 producent sluit zijn bericht af door te zeggen dat hij het ook verdrietig vindt, maar dat de film zeker geen documentaire is. Het is en blijft fictie.

Toch heeft Jim Carrey zijn afstand van gewelddadige films niet heel lang geduurd. Zo speelde hij in 2016 in twee verschillende films met redelijk wat geweld; Dark Crimes en The Bad Batch. Toch blijft Kick-Ass 2 op dit moment de enige film waar Jim Carrey spijt van heeft.

Deze indrukwekkende oorlogsfilms stream je op Netflix, HBO en Prime

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen