Waarom klagen Android-gebruikers opeens zo over WhatsApp?

Apps Jeroen Kraak 30 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Als je de laatste tijd flink wat problemen ervaart met het versturen van een video via WhatsApp, ben je niet de enige. Veel mensen klagen over de berichtendienst, maar wat is er nu precies aan de hand?

Op internet stromen momenteel de klachten binnen van Android-gebruikers die problemen ervaren bij het versturen van video’s via WhatsApp.

In plaats van dat je je video zonder problemen kunt uploaden, krijg je nu een foutmelding te zien in de berichtenapp. Gelukkig is er een oplossing.

Android-gebruikers ervaren problemen met WhatsApp

Meta heeft een nieuwe update voor WhatsApp uitgerold op Android. Die versie moet veel bugs verhelpen, maar er is er juist een bijgekomen. Verschillende Android-gebruikers klagen op Reddit dat ze geen video’s meer kunnen uploaden.

Als je op je Android een video probeert te versturen, kan het zijn dat je de volgende foutmelding ziet: “Kan deze video niet verzenden. Kies een andere video en probeer het opnieuw.” Maar dat helpt dus niet, want bij andere video’s krijgen Android-gebruikers nog steeds dezelfde melding te zien.

Waarom klaagt Android-gebruikers opeens zoveel over WhatsApp?
Wat is er aan de hand? (Afbeelding: unsplash/Malte Helmhold)

Het lijkt ook echt alleen een probleem te zijn bij video’s, want bij foto’s en andere bestanden die je als bijlage verstuurt, is er geen foutmelding.

Helaas is er geen directe oplossing vanuit Meta zelf, dus je zult zelf actie moeten ondernemen om dit probleem (tijdelijk) op te lossen. Je zult een oudere versie van WhatsApp moeten installeren.

Er is een oplossing, maar…

Het probleem met het versturen van video’s doet zich voor in versie 2.24.9.34 van WhatsApp. Als je die versie hebt, kun je ervoor kiezen om een oudere WhatsApp-versie te installeren op je Android. Hiervoor zul je wel een APK moeten vinden, omdat WhatsApp dit zelf niet ondersteunt.

Toch moet je hiervoor extra voorzichtig zijn, want APK’s zijn niet altijd veilig. Controleer daarom goed de website en de bron die dit aanbiedt. Een service als APKMirror is meestal betrouwbaar, maar nogmaals, check het van tevoren.

Kies je toch voor een APK, dan moet je eerst de oude versie van WhatsApp van je telefoon verwijderen. Zorg er wel voor dat je een back-up van je gesprekken maakt. Vervolgens kies je een oudere versie om te installeren.

Wil je geen risico nemen en vind je het niet erg om even geen video’s te versturen? Dan kun je wachten totdat WhatsApp een update uitbrengt om het probleem te verhelpen. Dit duurt meestal niet zo lang.

Zo krankzinnig veel berichten stuurde jij afgelopen 15 jaar op WhatsApp

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen