De Snelle Hap: Elon Musk geeft Apple de vinger, gratis games PlayStation en meer

Pop-Culture Mark Hofman 30 nov 2023
Leestijd: 4 minuten

Het is donderdagochtend. Vlak voordat je de deur uitgaat of aan je werk begint, heb je nog een paar minuten tijd voor een snelle hap. Vandaag bestaat deze uit het nieuws over Elon Musk, GTA op Netflix en de line-up van PlayStation Plus.

De Snelle Hap is onze nieuwe rubriek waarbij we het nieuws van de afgelopen nacht overzichtelijk op een rij zetten. Kort en bondig, zodat je binnen een paar minuten weer helemaal op de hoogte bent van alle ontwikkelingen rondom technologie en popcultuur.

Elon Musk geeft Apple, Disney en IBM de vinger

In een interview met The New York Times heeft Elon Musk zijn excuses aangeboden voor de antisemitische uitspraken die hij op X, voorheen bekend als Twitter, heeft gedaan.

Waar hij echter geen goed woord voor over heeft, zijn adverteerders zoals Disney, Apple en IBM die direct hun advertentiedeals met X hebben stopgezet. Voor hen heeft Elon Musk een duidelijke boodschap: ‘Ga maar ergens anders heen’.

Netflix gaat aan de haal met GTA

Waar fans met smart zitten te wachten op de eerste trailer van GTA 6, komt Netflix met zijn eigen stunt op dat gebied. De streamingdienst brengt de GTA Trilogy naar het platform.

Voor de duidelijkheid: het gaat hier niet om een live-action versie van de bekende games, maar echt om de titels zelf. Netflix Games wordt op 14 december verrijkt met GTA III, GTA San Andreas en GTA Vice City. Dope 🔥

Google fixt problemen met Nest videodeurbel

Google komt met een nieuwe update om bepaalde modellen van het Nest Cam-aanbod te verbeteren. Eind vorige maand doken er veel meldingen op van gebruikers die te maken kregen met mindere kwaliteit. Vooral in de avonduren presteerde de Nest een stuk minder goed.

Google laat weten dat er op dit moment een patch is uitgerold die dergelijke problemen moet aanpakken. Als het goed is, zouden alle problemen dan verholpen moeten zijn.

Beyond Good and Evil krijgt speciale editie

Hoewel er nooit een vervolg is gekomen, krijgt Beyond Good and Evil een speciale editie ter ere van zijn twintigjarige bestaan. De game krijgt een remaster van Ubisoft, die begin volgend jaar moet verschijnen.

We weten nog niet heel erg veel over de titel, behalve dat het gewoon dezelfde game is, maar dan in een nieuw jasje. Wel gaan er geruchten dat deze versie een 4K-resolutie moet ondersteunen met 60 frames per seconde.

Wat we overigens wel weten is dat de game per ongeluk al is uitgebracht en dat we voorlopig dus nog langer moeten wachten op het vervolg van de cultklassieker.

Microsoft Paint krijgt de OpenAI-behandeling

Wie Windows 11 op zijn desktop of laptop heeft draaien, kan nu gebruikmaken van een nieuw kunstje van OpenAI. De DALL-E-gedreven Co-creator is nu beschikbaar voor Microsoft Paint. Ja, dat lees je goed.

Met behulp van het DALL-E 3-model is het mogelijk om tekst om te zetten naar afbeeldingen. Een beetje zoals je gewend bent van Photoshop, maar dan voor Microsoft Paint. Waar deze functie eerder getest werd, lijkt het er sterk op dat alle gebruikers nu toegang krijgen en we onze creativiteit de vrije loop kunnen laten.

Dat deden we gisteren overigens nog met ChatGPT en dat was een absoluut genot.

Pokémon Horizons komt in februari naar Netflix

Nadat fans afscheid hebben genomen van Ash Ketchum, kunnen ze niet wachten om kennis te maken met nieuwe gezichten. Het geduld is lang op de proef gesteld, maar wordt op 23 februari 2024 beloond.

Pokémon Horizons verschijnt op deze datum, bijna een jaar nadat Japan er al van kon genieten, in het Engels op Netflix. Er wordt door The Pokémon Company wel gesproken over een lancering in de VS, maar ik denk dat we hier in Europa ook wel goed zitten.

Gratis versie Evernote krijgt stevige beperking

Dagen nadat het een test deed met een gratis abonnement, rolt Evernote deze nu ook echt uit. Waar gratis gebruikers jarenlang volop konden genieten van de app, krijgen ze nu te maken met een restrictie van maximaal 50 notities.

Het maakt niet uit of je al een account hebt of dat je deze nog moet aanmaken. Vanaf 4 december gaat de wijziging in.

De gratis games van PlayStation Plus

PlayStation Plus komt logischerwijs ook in december weer met gratis games voor leden. Het abonnement levert je deze maand de volgende drie titels op:

  • LEGO 2K Drive
  • Powerwash Simulator
  • Sable

De huidige games zijn tot 4 december beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen