Eerste trailer Grand Theft Auto VI verschijnt officieel in december

Games Mark Hofman 8 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Rockstar Games heeft zojuist de stilte doorbroken rondom Grand Theft Auto VI. Nadat journalist Jason Schreier het nieuws al bracht met informatie over de trailer van de game, lijkt de ontwikkelaar genoodzaakt te zijn te reageren.

Hoewel we al maanden fantaseren over Grand Theft Auto VI, zoals wat het allemaal kan leren van San Andreas bijvoorbeeld, bleef het ernstig stil vanuit de kant van Rockstar Games. Vandaag verbreekt het eindelijk de stilte.

Rockstar Games over de Grand Theft Auto VI trailer

Nadat alle grote platforms gisteravond en vanmorgen al wisten te melden dat Rockstar Games meer gaat zeggen over Grand Theft Auto VI, bleef het vanuit Rockstar Games nog stil. Toch voelt de ontwikkelaar zich genoodzaakt om, na het verhaal van journalist Jason Schreier, de stilte te doorbreken.

In een e-mail naar de pers laat de ontwikkelaar weten dat het in december de eerste trailer van GTA VI zal laten zien. Iets waar fans al bijzonder lang op wachten.

Het is overigens niet heel vreemd dat Rockstar Games ervoor kiest om de eerste beelden in december te laten zien. Volgende maand bestaat de studio alweer 25 jaar.

Pittige update GTA Online zorgt voor lading pissige fans
Blijft briljant. (Afbeelding: Rockstar Games)

Verwachtingen liggen krankzinnig hoog

Het is inmiddels alweer tien jaar geleden dat Rockstar het geliefde Grand Theft Auto V op de markt bracht. De game is op het moment van schrijven ruim 185 miljoen keer verkocht en wordt dankzij het online gedeelte nog dagelijks ongelooflijk veel gespeeld.

Grand Theft Auto VI moet wel echt van hele goede huize komen om aan de torenhoge verwachtingen te voldoen. Fans zitten al jaren op dit deel te wachten en het is natuurlijk maar de vraag in hoeverre Rockstar Games met die druk omgaat.

In het verleden heeft de ontwikkelaar echter bewezen sterk in zijn schoenen te staan, bijvoorbeeld met de lancering van Red Dead Redemption 2.

Vorig jaar lekte er wat broncode uit, waardoor we een kleine eerste indruk kregen van Grand Theft Auto VI. Destijds waren de beelden niet zo heel indrukwekkend, maar volgens onze vriend Dennis Mons moeten we ons daar niet door laten leiden.

In onderstaand artikel vertelt hij je er alles over.

Gelekte Grand Theft Auto 6-beelden minder goed nieuws dan je denkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen