De Snelle Hap: alle technologie, popcultuur en wetenschap van woensdag 1 maart

Tech Mark Hofman 1 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Vandaag in De Snelle Hap: Olav Mol ‘monddood’ gemaakt door ViaPlay, Nothing heeft nieuws over de Phone (2), Real Madrid krijgt een docu én YouTube komt met een wel heel bijzondere tool.

Welkom bij De Snelle Hap: dé rubriek waarmee je in no time op de hoogte bent van alles rondom technologie, popcultuur en wetenschap. De redactie van WANT verzamelt van maandag t/m vrijdag het grootste nieuws en gooit het om 17:00 uur sharp voor je in een overzicht. Maakt niet uit of wij nu degene zijn die het melden of een andere partij: als jij up-to-date bent, zijn wij blij.

De Snelle Hap: technologie, popcultuur en wetenschap op woensdag 1 maart 2023

Woensdag 1 maart 2023 gaat de boeken in als de dag waarop Twitter-oprichter Jack Dorsey het grootste gevaar voor Twitter kan worden. We zagen een nieuwe iOS 16.4 update verschijnen (soort van), kwamen een bizarre tool tegen van YouTube én leerden iets heel nieuws over oorsmeer.

Dit zijn wat ons betreft de grootste verhalen van vandaag:

Nothing Phone (2) volgt Samsung Galaxy S23 Ultra | WANT

Tijdens het Mobile World Congress 2023 heeft Nothing, het bedrijf van OnePlus-oprichter Carl Pei, een aankondiging gedaan. Het bedrijf slaat voor de Phone (2), het aanstaande model van de smartphone, de handen wederom ineen met Qualcomm.

Grote verschil is echter dat er dit keer gewerkt wordt met de Snapdragon 8 Gen 2 (misschien wel de plus-variant), waarmee het grote bedrijven als Samsung achterna gaat.

Nothing Phone (1) is de voorloper van de Phone (2): een krachtige nieuwe Android-smartphone
Wie weet komt de Nothing Phone (2) in meer kleuren dan alleen zwart en wit. (Afbeelding: Unsplage/Thai Nguyen)

Real Madrid documentaire op Apple TV+ | One More Thing

Real Madrid: Until The End verschijnt binnenkort op Apple TV+. Het gaat om een documentaire-reeks die uit drie delen bestaat en het Spaanse voetbalteam volgt in de strijd om zijn veertiende Champions League-titel.

Apple deelde vandaag de eerste trailer van de documentaire die vanaf 10 maart 2023 te zien is.

Oorsmeer zegt meer dan je denkt | Popular Science

Een interessant artikel op de website van Popular Science vandaag. Uit onderzoek blijkt dat we, waarschijnlijk, al jaren verkeerd tegen oorsmeer aankijken. Waar we vooral denken aan het smerige goedje dat het is, lijkt het ons veel te vertellen over onze gezondheid.

Het artikel is onderdeel van de rubriek The Weirdest Thing I Learned This Week wat in zijn geheel al een echte aanrader te noemen is.

Oorsmeer zegt meer dan we eigenlijk dachten
Tip! (Afbeelding: Alexander Grey)

Twitter-oprichter introduceert Bluesky | WANT

Twitter-oprichter Jack Dorsey heeft zijn nieuwe platform Bluesky geïntroduceerd. Waar Elon Musk Dorseys kindje inmiddels redelijk aan het vernaggelen is, wil de oprichter de gloriedagen weer naar het heden brengen.

WANT-redacteur Dennis Mons is fanatiek als op Twitter aankomt en heeft zonder twijfel een mening over de zaak. Hij vertelt je er alles over in het onderstaande artikel.

‘Twitter kan de prullenbak in, want zijn oprichter dropt meedogenloze concurrent’

YouTube komt met bizarre AI-tool | The Verge

Amerikaanse website The Verge meldt dat Neal Mohan, de nieuwe baas bij YouTube, een bijzondere AI-tool heeft aangekondigd. Volgens het platform gaat het om een algoritme dat video’s van Content Creator aan kan passen.

Mohan zegt dat we moeten denken aan zaken als de kleur van de kleding van de creator of zelfs de locatie waar de video is opgenomen.

YouTube Top 10
Zeventien jaar vol met memorabele momenten (Afbeelding: YouTube / Bewerking: WANT)

ViaPlay snoert Olav Mol de mond | Manners

Nadat ViaPlay vorig jaar de uitzendrechten van de Formule 1 van Ziggo Sport overnam, neemt de Nordic Entertainment Group (NENT) ook de radiorechten over. Hiermee verliest Olav Mol de mogelijkheid om commentaar te geven op de races, wat vorig seizoen nog mogelijk was.

Olav Mol is alles behalve blij en heeft sterk het idee dat hij monddood wordt gemaakt. Onze collega’s van Manners vertellen je er alles over.

Viaplay snoert Olav Mol de mond met Formule 1-radiorechten

iOS 16.4 in ontwikkeling voor iPhone | One More Thing

Afgelopen nacht rolde Apple een nieuwe softwareversie van iOS uit. Niet voor iPhone-gebruikers zoals jij en ik, maar wel voor ontwikkelaars. Het gaat om iOS 16.4 die binnenkort voor iedereen zal verschijnen.

Middels deze weg weten we wel wat de nieuwe update voor functionaliteiten en verbeteringen te bieden heeft. We vertellen je er op onze zusterwebsite One More Thing alles over.

Deze iPhone-feature zorgt soms voor ‘slechtere’ foto’s
De iPhone 14 Pro. (Afbeelding: Unsplash/Omar Al Ghosson))

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen