De Snelle Hap | Niemand weet waarom PlayStation-accounts zomaar verdwijnen

Tech Mark Hofman 5 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Gamers lijken massaal hun PlayStation-account kwijt te raken, en de eerste trailer voor Grand Theft Auto VI is een feit, terwijl Meta afscheid neemt van Messenger. Dit is De Snelle Hap van dinsdag 5 december 2023.

Welkom bij De Snelle Hap, de rubriek van WANT waarin we het grootste nieuws van afgelopen nacht voor je op een rij zetten, uiteraard met de simpele reden om je dag, in ieder geval op het gebied van technologie en popcultuur, up-to-date te laten beginnen.

We kunnen vandaag echt niet om de Grand Theft Auto VI-trailer heen, maar gelukkig hebben we daar al uitgebreid over geschreven. Zo lees je in dit artikel alles over het nieuwe hoofdpersonage, de plek waar de langverwachte game zich afspeelt en wanneer je hem precies kunt verwachten. Maar wat speelde er nog meer?

PlayStation-accounts verdwijnen op mysterieuze wijze

Online doen veel gamers melding van het feit dat Sony hun PlayStation-accounts permanent heeft geschorst. Het vervelende hieraan is dat het Japanse bedrijf vooraf geen enkele waarschuwing heeft gegeven.

Op deze manier raken gamers hun gekochte spellen en progressie kwijt, zonder dat Sony daar echt een goede reden voor geeft. Het probleem is op het moment van schrijven nog niet door het Japanse bedrijf erkend, maar persoonlijk denk ik dat hier snel verandering in zal komen.

Typisch gevalletje: vervelend, maar komt wel goed.

ExpressVPN beschikbaar op Apple TV

Sinds tvOS 17 is het mogelijk om een VPN op je Apple TV te zetten, zodat je lekkere films en series kunt kijken die doorgaans niet beschikbaar zijn in Nederland, natuurlijk. Maar echt grote aanbieders maakten er nog geen gebruik van.

ExpressVPN brengt daar, met zijn toegewijde app, nu verandering in. De applicatie is beschikbaar op de Apple TV en maakt het mogelijk om het apparaat met servers uit 105 landen te verbinden.

Meta stopt met Messenger en Instagram Chat

Meta gaat binnenkort een functie verwijderen waarmee het mogelijk is om via Instagram berichten naar Facebook-vrienden te sturen. Wanneer dit precies gaat gebeuren is niet bekend, en ook zegt Meta niet wat de reden achter deze beslissing is.

Al kunnen we wel een gok wagen. Met Europa op de hielen en de Digital Markets Act actief lijkt Meta de bui al te zien hangen. Eerder moest het van Europa al stoppen met gepersonaliseerde advertenties en mocht het de Threads-app niet in ons werelddeel uitbrengen.

De kans dat de Digital Markets Act voor problemen gaat zorgen is groot, dus beëindigt het bedrijf nu al zijn potentiële monopolie.

Google Chrome identificeert websites die je pc vertragen

Google Chrome heeft een nieuwe functie uitgerold waar veel computergebruikers blij mee zullen zijn. Deze functie moet ervoor zorgen dat bepaalde websites je laptop of desktop niet meer vertragen.

Althans, dat is het idee. Met Memory Saver is het mogelijk om meer informatie in te zien, zodat je kunt zien welke websites de meeste middelen van je apparaat gebruiken. Wat je vervolgens met die informatie doet, is natuurlijk helemaal aan jou.

Halo Infinite krijgt een epische nieuwe modus

Hoewel Halo Infinite-spelers nog even moeten wachten op de mid-season update, lijkt er met de patch die later vandaag verschijnt een Firefight-modus aan de game te worden toegevoegd.

Ontwikkelaar 343 Industries heeft eerder al laten zien wat we van de modus kunnen verwachten, en we kunnen niet wachten om het uit te proberen.

Halo Infinite is beschikbaar voor de consoles van Xbox. Logischerwijs grijp je met een PlayStation mis.

Meta stopt met notificaties in Quest

Gebruikers van een Meta Quest VR-bril zullen binnenkort enkele veranderingen in hun ervaring ondergaan. De VR-bril van het moederbedrijf van Facebook zal de verbinding met je smartphone iets anders gaan hanteren.

Waar je op dit moment nog meldingen vanaf je smartphone ontvangt in het systeem van de bril, zal dit binnenkort niet meer het geval zijn. Met de v60-update verdwijnt deze functie, en zul je dus je bril omhoog moeten duwen om de meldingen op je telefoon te kunnen zien.

Strava introduceert berichtenfunctie

Wie gebruikmaakt van Strava weet dat de mogelijkheid om andere fanatiekelingen berichten te sturen niet mogelijk is. Gelukkig komt daar verandering in met een nieuwe update.

De nieuwe versie van de app, beschikbaar op Android en iPhone, maakt het sportplatform steeds meer een social media-app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen