Eerste trailer Grand Theft Auto VI een feit, maar de game verschijnt pas in 2025

Games Mark Hofman 5 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Rockstar Games heeft eerder dan verwacht de eerste trailer van Grand Theft Auto VI naar buiten gebracht. Wat leren de eerste officiële beelden van de game ons precies?

Grand Theft Auto VI is zonder twijfel een van de meest besproken games ooit. Hoewel het geduld van The Elder Scrolls-fans ook al redelijk op de proef wordt gesteld, hebben fans van de iconische Rockstar-franchise nog iets meer geduld nodig.

Vannacht werd de langverwachte eerste trailer van GTA VI naar buiten gebracht en wat blijkt? De titel verschijnt niet volgend jaar, maar pas het jaar daarop.

Grand Theft Auto VI krijgt zijn eerste trailer

Maak kennis met Grand Theft Auto VI: nu al de meest besproken game van 2025. Na meer dan 10 jaar maken fans eindelijk kennis met het langverwachte vervolg op GTA V.

In anderhalve minuut leren we Lucia, de eerste vrouwelijke hoofdpersoon uit de franchise, kennen. Nadat ze uit de gevangenis komt, besluit ze samen met haar vriend de straten wederom onveilig te maken.

Bonnie & Clyde lijkt de stijl te zijn, Vice City is het decor. Maar daar stopt het volgens Rockstar Games niet. Grand Theft Auto VI speelt zich dit keer af in Leonida, de staat waarin de iconische stad zich bevindt. Volgens Rockstar Games biedt het echter de meest meeslepende ervaring die GTA ooit heeft gehad.

In 2025 voor PlayStation en Xbox (maar…)

Hoewel de trailer niet erg lang is, leren we wel een aantal dingen. Zo weten we bijvoorbeeld dat we niet volgend jaar, maar het jaar daarna pas aan de slag kunnen gaan met Grand Theft Auto VI.

Opvallend is dat Rockstar Games laat weten dat de game dan alleen op de PlayStation 5 en Xbox Series X (of S) zal verschijnen. Gamers met een pc in huis zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Dit is overigens niets nieuws, want toen Rockstar GTA V op de markt bracht, liet de pc-versie van het spel ook nog anderhalf jaar op zich wachten.

Deze Grand Theft Auto-games speel je vanaf deze maand gratis op…Netflix?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen