De Snelle Hap: Tesla Cybertruck, excuses van Disney en meer

Pop-Culture Mark Hofman 1 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Het is vrijdagochtend. Nog een dag te gaan voor het weekend aanbreekt. Je staat bijna op het punt te vertrekken, maar hebt nog even tijd voor een snelle hap. Vandaag op het menu: de Tesla Cybertruck, opgeloste problemen voor je iPhone en excuses van Disney-baas Bob Iger.

Welkom bij De Snelle Hap. In deze nieuwe rubriek geven we je dinsdag tot en met vrijdag iedere dag een kort overzicht met het nieuws van de afgelopen nacht. Het maakt dus niet uit wat er gebeurde op het gebied van technologie en popcultuur: in mum van tijd ben je bij.

Tesla Cybertruck eindelijk naar de mensen

Elon Musk heeft, met een heus evenement, de eerste Tesla Cybertruck-modellen afgeleverd bij geselecteerde klanten. Er werden drie versies van de Cybertruck aangekondigd:

  • De goedkoopste met een bereik van ongeveer 402 kilometer en een prijs van 60.990 dollar –  beschikbaar in 2025.
  • De versie met vierwielaandrijving met een bereik van ongeveer 549 kilometer en een prijs van 79.990 dollar.
  • De Cyberbeast met een bereik van ongeveer 515 kilometer, 845 pk en een prijs van 99.990 dollar.

Musk kondigde ook een optionele range extender aan die, je raadt het al, de actieradius van je elektrische auto verlengt. Verder is de truck voorzien van pantserglas, een elektrisch systeem van 48 volt, elektronisch adaptieve luchtvering en een 18,5-inch touchscreen.

Tesla Cybertruck krijgt concurrentie van Chinese elektrische auto
(Afbeelding: Tesla)

Bob Iger zegt sorry voor ‘te veel sequels’

Disney-CEO Bob Iger heeft gesproken over de toename van sequels in de studio. Hoewel Disney jarenlang succesvol was met originele animatie- en live-action films, kreeg het recent kritiek op het gebrek aan originaliteit. Veel van de recente releases waren remakes, live-action versies van animatiefilms of sequels, wat resulteerde in ondermaatse prestaties aan de kassa.

Iger verdedigde het maken van sequels, maar gaf toe dat Disney er misschien te veel heeft gemaakt zonder sterke verhaallijnen. Ondanks kritiek lijkt Disney wel door te gaan met sequels, waaronder Inside Out 2, Deadpool 3, Captain America 4 en meer.

WhatsApp zet privégesprekken achter slot en grendel

WhatsApp verbetert de veiligheid van de Chat Lock-tool met Secret Codes om privéchatrooms te verbergen. Chat Lock plaatst gesprekken in een aparte map die alleen kan worden geopend met het wachtwoord van je telefoon of je biometrische gegevens.

Secret Codes voegt een tweede wachtwoord toe waardoor extra privacy wordt geboden. Om verborgen chats weer zichtbaar te maken, moet je de code rechtstreeks in de zoekbalk invoeren.

De Snelle Hap: Tesla Cybertruck, nieuwe functie WhatsApp en excuses van Disney
(Afbeelding: Meta)

WhatsApp maakt het ook gemakkelijker om chats te vergrendelen door simpelweg een gesprek ingedrukt te houden en Chat vergrendelen te selecteren. Deze update is alleen beschikbaar voor WhatsApp op Android op iPhone-modellen. Het wordt de komende maanden wereldwijd uitgerold naar alle gebruikers.

Resident Evil 4 Remake krijgt VR in december

De Resident Evil 4 remake krijgt op 8 december een gratis VR-update voor de PS5-versie. De VR-modus ondersteunt de volledige campagne en biedt een intense ervaring, letterlijk door de ogen van Leon S. Kennedy. Spelers kunnen de enge wereld zien met behulp van het 4K HDR-beeldscherm van de PlayStation VR2.

Voor wie de VR-uitdaging te groot vindt, is er een schietspel-modus om aan de besturing te wennen. De originele Resident Evil 4 heeft ook een VR-versie op de Meta Quest 2.

Apple fixt problemen iPhone en Mac

Apple heeft updates uitgebracht voor iOS, iPadOS en macOS om twee zero-day beveiligingslekken te verhelpen die actief werden misbruikt. De kwetsbaarheden werden ontdekt en gemeld door onderzoeker Clément Lecigne van Google’s Threat Analysis Group (TAG).

De lekken zaten in WebKit, het open-source browserframework van Apple dat Safari aandrijft. Ze konden leiden tot het onthullen van gevoelige informatie en de uitvoering van willekeurige code bij het verwerken van webinhoud. De updates zijn beschikbaar voor verschillende iPhone-, iPad- en Mac-modellen. Het wordt aanbevolen om je Apple-apparaten bij te werken om ze te beveiligen tegen mogelijke exploits.

Eerste trailer Furiosa officieel een feit

Furiosa: A Mad Max Saga is de langverwachte spin-off van Mad Max: Fury Road. De trailer onthult een jongere Furiosa (Anya Taylor-Joy), ontvoerd door krijgsheer Dementus (Chris Hemsworth). In een dystopische toekomst vecht ze vastberaden voor haar vrijheid.

De film belooft de charme van het Mad Max-universum te behouden en komt uit op 24 mei 2024.

De Snelle Hap is een nieuwe rubriek en die willen we natuurlijk zo fijn mogelijk maken voor onze lezers. Tips? Mail ze dan naar [email protected].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen