De toekomst van de smartphone, volgens Westworld

Apple rmens 27 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Artikel gegarandeerd zonder spoilers… – De nieuwste HBO-serie Westworld valt om vele redenen in de smaak bij het grote publiek, maar wat ons interesseert is de technologie die in de tien afleveringen van het eerste seizoen te zien is.

Het plot ontvouwt zich in een toekomst vol technologische innovaties die erg herkenbaar zijn. De personages gebruiken nieuwe apparaten die een mix van smartphone en tablet lijken. Een duik in de toekomst…

Een smartphone in de wereld van Westworld – Klik/tap voor groter.

De apparaten zien eruit als een hybride tussen een telefoon met edge-to-edge scherm zonder randen en een tablet. Op het eerste gezicht lijken de apparaten iets groter dan een iPhone 7 Plus, behalve dat ze ook tweemaal kunnen ontvouwen om een grote tablet te vormen, waarschijnlijk in de geest van een 12,9-inch iPad Pro.

Het idee van een uitklapbare iPhone die tot tablet transformeert is niet onrealistisch. Volgens de geruchten werkt Samsung al aan een opvouwbaar apparaat dat kan ontvouwen van telefoon naar tablet. Het eerste commercieel verkrijgbare model laat nog op zich wachten. De eerste smartphone zonder rand is al een stuk dichterbij. De Mi Mix van Xiaomi toont aan dat dikke randen overbodig zijn en naar verluidt schaaft Apple dit jaar ook het nodige van de bezel van de iPad af. Daardoor past een groter scherm in hetzelfde fysieke formaat.

De telefoons zijn vouwbaar en het apparaat kan als een digitaal boek opengeslagen worden – Klik/tap voor groter.

Dit is echter niet het enige goede technologische idee in Westworld. De serie toont realistische vooruitgang op veel punten. Zo wordt spraakherkenning veel meer gebruikt en is het een stuk nuttiger dan Siri momenteel is. Smartphones worden aangesloten op desktop-computers om op grote schermen te werken. Niets is echt gek en het ziet eruit als een duik in de nabije toekomst.

Om meer te ontdekken raden we je aan de uitstekende serie -gemaakt door Jonathan Nolan en Lisa Joy- te kijken. In onderstaande video een compilatie van een aantal interfaces die voor Westworld bedacht zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen