8 onmisbare websites waar jij het bestaan waarschijnlijk niet vanaf weet

Tech Daniel Koster 4 jan 2017
Leestijd: 3 minuten

Het internet kent zoveel websites dat het lastig is om door de bomen het bos te zien. We limiteren ons dan ook tot een relatief klein aantal websites die we gebruiken. Denk aan Google, Facebook, Gmail en Reddit. Wij hebben nu wat pareltjes voor je in petto die je waarschijnlijk niet kent, maar waar je veel aan hebt.

In 1 klik je gehele account van websites verwijderen

Ben jij bijvoorbeeld helemaal klaar met Facebook? Dan is het vaak nog een flink proces om je account te verwijderen. Met Justdelete.me word je met één muisklik naar de juiste pagina gebracht zodat je voor eens en altijd kunt afrekenen met de dienst.

Gemakkelijk de juiste kleurencombinaties vinden

Het is niet gemakkelijk om de juiste kleurencombinaties te vinden. Vooral als je eens op zoek bent naar iets anders, maar zelf moeilijk tot inspiratie komt. Coolors helpt je. Je opent de site, drukt op spatie en er komen vijf kleurencombinaties langs. Vind je er één of meer leuk? Klik daar dan op en druk weer op spatie, de rest van de kleuren maken dan plaats voor nieuwe kleuren. Handig!

Snel een plek vinden om te eten

Moet je snel een hapje eten, maar heb je geen tijd om zelf iets uit te zoeken? Dan is wtfsigte een tijdbesparende oplossing. Je vult je locatie in op de site en je krijgt meteen een optie plus looproute voorgeschoteld. Vind je die optie niets, of ben je op zoek naar een bar of een koffiehuis? Dan kun je dat aangeven en wordt een nieuwe keuze voor je gegenereerd. Let op; het taalgebruik van de website is wel ietwat grof!

Met 1 klik al je programma’s updaten

Je programma’s updaten kost tijd. Eén voor één moet je ze allemaal namelijk apart updaten. Ninite doet dat voor je en bespaart je daarmee een hoop tijd en moeite!

Dé website als je niets anders te doen hebt

Zit jij met je handen in het haar omdat je niks meer te doen hebt en je geen website meer kunt bedenken die je vermaakt? Dan is vvatch de uitkomst. Je navigeert met je pijltjestoetsen en elke keer dat je naar rechts drukt krijg je een nieuw YouTube-filmpje te zien. Die zijn vaak even bizar als hilarisch.

Niet een bedrijf maar een persoon aan de lijn krijgen

Moet jij een bedrijf spreken, maar krijg je enkel te maken met contactformulieren en e-mailadressen? Dan kun je via GetHuman het telefoonnummer opzoeken waarbij je een persoon van het bedrijf aan de lijn krijgt. Een verademing!

Gratis en legaal toegang krijgen tot films, series, boeken en meer

Archive is een uitermate handige website die je wellicht wel bekend is. Je kunt via de website zoeken op een trefwoord en krijgt dan series, films, boeken, albums en software te zien die daarmee te maken hebben. Deze zijn legaal en gratis! Ook heb je trouwens een ‘Wayback Machine’ waarbij je websites kunt zien zoals ze er jaren geleden uitzagen!

Even helemaal tot rust komen

Af en toe wordt het je even teveel. Op dat soort momenten moet je Calm openen. Deze website voorziet je van een rustgevende achtergrond met rustieke geluiden waar je binnen no-time helemaal zen van wordt! Daarna kun je weer heerlijk aan de bak.

Check ook deze bizarre Star Wars filmposters, of test deze ontzettend handige gratis webtools.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen