Met deze apps deel je je foto’s én houd je ze privé

Tech Malou van Oosterhoud 14 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Foto’s en video’s maak je vaak om iets vast te leggen dat iets voor jou betekent. Dat kan een locatie, persoon, moment of object zijn. Leuk voor later. Maar wat als je een foto hebt die je wel wilt delen, maar niet per se openbaar via Facebook of Instagram? Dan bieden deze apps uitkomst.

Cluster

Met Cluster is het mogelijk om groepen aan te maken met geselecteerde vrienden. Stel je gaat een weekend weg met je vriendengroep, dan kun je allemaal direct foto’s uploaden in de privégroep. Dan heb je al je foto’s bij de hand, zonder dat anderen meekijken. Te downloaden voor zowel iOS, Android en desktop.

23Snaps

Wat 23Snaps zo chill maakt, is dat je de app niet hoeft te hebben om de foto’s te bekijken of te delen. Je kunt namelijk ook een link sturen via de mail. Wel zo praktisch als je de kiekjes wilt delen met mensen die de app niet hebben. Je kunt ook een dagboek maken dat je deelt met de gehele familie. Voor iOS en Android.

Flickr

Flickr gaat al een tijdje mee. Op de website kun je browsen door de miljoenen foto’s van andere gebruikers. Zet je de app op je telefoon, dan is het ook mogelijk om foto’s te delen in zelfgemaakte groepen. Voor Android klik je hier en voor iOS hier.

Google Foto’s

Google Foto’s is een app die op iedere smartphone van pas komt. Je kunt onder andere instellen dat Google een online back-up maakt van al je foto’s, waardoor je altijd en overal toegang hebt tot je favoriete kiekjes. Waar we in dit geval de focus op willen leggen is het delen van foto’s en albums. Dat doe je door ‘Gedeeld’ te kiezen en te selecteren wát en met wie je je foto’s wilt delen. Geschikt voor Android en iOS.

Foto’s in besloten kring delen

Dat je foto’s met behulp van deze apps in besloten kring kunt delen is fijn. Stuk voor stuk zijn ze gemakkelijk in gebruik. Wat voor soort foto’s je ook maakt, je kunt altijd iets bijleren over compositie en perspectief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen