Deze Dark Souls-kopie ziet er vrolijk uit, maar is ontiegelijk moeilijk

Games Lucas van de Wetering 25 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Another Crab’s Treasure is een vrolijke en toegankelijke versie van de mega populaire, maar lastige, videogame-reeks Dark Souls.

Dark Souls staat bekend als een van de beste, maar ook moeilijkste RPG-game-reeksen. De gevechten in de duistere actiegames zijn zo lastig, dat het een uitdaging is om het spel überhaupt te verslaan. Al heeft de Dark Souls-reeks maar drie games, er zijn veel andere spellen die veel inspiratie halen uit de actie-RPG.

Een van deze games is Another Crab’s Treasure. Het heeft veel weg van Dark Souls, maar weet hier, in tegenstelling tot veel andere Dark Souls-achtige games, zijn eigen draai aan te geven. Another Crab’s Treasure is de vrolijke en toegankelijke versie van de duistere game, maar onderschat de game niet.

Another Crab’s Treasure is de vrolijke versie van Dark Souls

Wanneer je Another Crab’s Treasure opstart zie je direct waarom het spel vrolijk is. De vormgeving van het spel doet direct denken aan Spongebob. Het is een opgetogen onderwaterwereld met veel verschillende vormen en kleuren. Het tegenovergestelde van het duistere Dark Souls.

Maar laat de lieve vormgeving je niet misleiden, de game lijkt qua gameplay nog steeds erg op Dark Souls. Zo kan je wapens en geld (in de vorm van microplastics) vinden en moet je een wereld vol gevaar ontdekken, inclusief mega lastige eindbaasgevechten. Het spel is moeilijker dan je zou denken.

Toegankelijker dan de competitie

Al is Another Crab’s Treasure een mega lastige game, het spel weet wel toegankelijk te blijven voor mensen die niet veel ervaring hebben met Dark Souls-achtige games. Ten eerste zorgen de felle kleuren van de game ervoor dat je vijanden en gevaar veel makkelijker kan herkennen. De kleuren maken de game wat duidelijker.

Ook heeft Another Crab’s Treasure slechts 4 statistieken waar je rekening mee moet houden, waardoor het wat overzichtelijker wordt voor nieuwe spelers. Veel Dark Souls-achtige games hebben een gigantische lading aan statistieken die je gameplay enorm kunnen veranderen, maar dat kan in het begin soms wat overweldigend zijn.

Toch is Another Crab’s Treasure vooral lekker toegankelijk doordat je heel veel kan aanpassen aan de gameplay. Zo kan je fall-damage verminderen, of helemaal uitzetten. Maar je kan ook de hoeveelheid schade die je tegen vijanden doet verhogen en schade die vijanden jou toebrengen doen verminderen. Je kan je uitrusting verbeteren, respawnen met al je eigendommen en zelfs de hele game slomer maken.

Hiernaast kan je ook simpele opties zoals motion blur, camera shake en geluid aanpassen. Je kan de game ook op pauze zetten, wat misschien niet zo speciaal klinkt. Maar andere Dark Souls-achtige games zoals Lies of Pi hebben laten zien dat het niet zo vanzelfsprekend is als je misschien zou denken.

Nadelen aan het spel

Al is de game in veel opzichten super goed, Another Crab’s Treasure heeft nog zeker wel wat verbeterpunten. Zo is de game bijvoorbeeld heel stil. Er zijn wel geluidseffecten tijdens het vechten, maar er wordt amper gesproken. Dit zorgt er toch voor dat je minder in het verhaal verdiept raakt.

Ook heeft Another Crab’s Treasure veel ontbrekende informatie. Zo kan je heel makkelijk verdwaald raken omdat nergens staat waar je heen moet. Ook leert de game je bijvoorbeeld nooit hoe je moet pareren in een gevecht. Er zijn een aantal dingen in het Dark Souls-achtige spel die meer duidelijkheid hadden kunnen gebruiken.

Another Crab’s Treasure is dan misschien niet een perfecte game, maar het is zeker een aanrader. Als je graag wilt beginnen met RPG’s of Dark Souls-achtige games spelen dan is Another Crab’s Treasure zeker een toegankelijke optie, die er ook nog eens heel vrolijk uit ziet. Je kan de game vanaf vandaag, 25 april, spelen op de PlayStation 5, Xbox (Game Pass), Nintendo Switch en je kan hem downloaden op Steam.

Fallout 4 krijgt perfecte update voor PlayStation 5, Xbox Series S/X en PC

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen