Deadliest Catch: dit zijn de 5 rijkste krabvissers

Films & Series Jeroen Kraak 11 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Deadliest Catch is misschien wel de populairste show van Discovery. Maar hoeveel heeft dat vissen naar krab nou precies opgebracht? Wij vertellen het je.

Je hebt Deadliest Catch vast wel eens op je televisie voorbij zien komen. In de serie worden krabvissers bij de Beringzee gevolgd. Een gevaarlijke job, maar wel eentje die een behoorlijke beloning kan opleveren.

De rijkste kapiteins van Deadliest Catch

Het geld lijkt voor de kapiteins dus het risico waard te zijn. Maar welke kapitein heeft nu eigenlijk het meest bij elkaar gevist?

Keith Colburn

Deadliest Catch Captain Keith Colburn
Captain Keith Colburn. (Afbeelding: Discovery)

Captain Keith is een van de oudste vissers in Deadliest Catch. In 1985 ging hij samen met een vriend naar Alaska om het geluk te beproeven en als greenhorn heeft zichzelf weten opwerken tot kapitein. In 2002 kocht hij voor het eerst zijn eigen boot. Nu is hij de eigenaar van de grootste boot uit de serie: de Wizzard. Ondanks de grootste boot, is hij niet de rijkste kapitein van allemaal. Hij is goed voor zo’n 1,5 miljoen dollar volgens Celebrity Net Worth.

Jake Anderson

Jake Anderson Discovery
Jake Anderson op de Saga. (Afbeelding: Discovery)

Jake Anderson begon als greenhorn en werkte zich op als deckboss op de Northwestern van Sig Hansen, maar tegenwoordig heeft de Saga onder zijn hoede. Hij heeft in Deadliest Catch meermaals laten zien hoe het zwaar het leven van een kapitein kan zijn. Naast kapitein is hij ook een fervent skateboarder en verdient hij bij als gezicht voor het merk DVS Shoes. Met Relapse heeft hij ook een eigen biografie geschreven die ook wat geld in het laadje heeft gebracht. Hij is goed voor zo’n 1,8 miljoen dollar. Niet gek op je 41ste.

Jonathan Hillstrand

Hillstrand Discovery
Time Bandit-kapitein Andy Hillstrand (L) en Johnathan Hillstrand (R) (Afbeelding: Discovery)

Jonathan Hillstrand ziet er niet alleen uit als een echte zeebonk, hij is er ook nog eens een. Hij is samen met zijn broers eigenaar van de Time Bandit, een van de bekendere schepen uit Deadliest Catch. Hillstrand is een echte Alaskaan, want hij er geboren en getogen. Het vissen zit hem dan ook in het bloed. Al sinds zijn derde is hij aan boord en begon al op zijn zevende mee te vissen met zijn ouders. Samen met zijn familie weet hij het Time Bandit-merk goed uit te buiten. Zo is er onder andere Time Bandit Entertainment, Spirits en verkoopt hij zelfs vuurwerk onder de naam van het schip. Zijn vermogen is met 2,2 miljoen dollar dan ook een prima resultaat.

Bill Wichrowski

Bill Wichrowski Discovery Deadliest Catch
Bill Wichrowski. (Afbeelding: Discovery)

Bill Wichrowski is misschien niet de meest fijne kapitein om mee te werken als bemanningslid, maar zijn harde aanpak lijkt toch zijn vruchten af te werken. Hij is de nummer twee in onze lijst en volgens Celebrity Net Worth goed voor 3 miljoen dollar. Overigens geeft hij een deel van zijn inkomsten al te graag weg aan goede doelen, waarbij hij ook zijn goede kant laat zien. Zo gaat zijn geld onder andere naar Wounded Warriors en organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen borstkanker.

Sig Hansen

Deadliest Catch Sig Hansen Discovery
Sig Hansen in actie. (Afbeelding: Discovery)

De rijkste kapitein van allemaal is Sig Hansen. Hij is tegelijkertijd ook wel het bekendste gezicht van Deadliest Catch. De kapitein van Northwestern zou zo’n 4  miljoen dollar aan vermogen waard zijn volgens Celebrity Net Worth. Eerder dit jaar spraken we met de 56-jarige kapitein en daarin liet hij doorsijpelen dat hij er wel eens mee op kan houden. De boot kan hij dan overlaten aan zijn dochter, die maar al te graag in haar vaders voetsporen wil treden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen