Na Zelda en Super Mario komt er opnieuw een grote game naar het witte doek

Films & Series Jeroen Kraak 14 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

2023 mogen we met recht het jaar van de gameverfilming noemen. Zo genoten we in het begin van het jaar van The Last of Us op HBO Max en was de Super Mario-film een groot succes in de bioscoop. Nu komt Death Stranding daar bij.

Naast de games die dit jaar als film-editie zijn uitgebracht, zijn er ook flink wat aangekondigd. Zo is er een Fallout-serie in de pijplijn en kondigde Nintendo na het succes van de Super Mario-film een nieuw project rondom Zelda aan.

Nu wordt net voor de jaarwisseling nog een grote titel toegevoegd. Kojima Productions en A24 films slaan de handen ineen om een Death Stranding-film te maken.

Van Zelda en Super Mario naar Death Stranding

En ja, daar zijn we echt wel hyped over. Death Stranding is een bijzondere game die gemaakt is door Hideo Kojima. Hij was in het verleden onder meer verantwoordelijk voor de zeer populaire Metal Gear-games.

Death Stranding was Kojima’s eerste project met zijn gamestudio Kojima Productions. Je mag het echt een bijzondere game noemen, wat bijna tegen kunst aan schuurt. Kojima verbindt in het spel gameplay met muziek in een indrukwekkende dystopische omgeving. Het werd dan ook geprezen als een van de meest filmische games tot nu toe. Het lijkt dan ook makkelijk om het echt te gaan verfilmen.

Na Zelda en Super Mario komt er ook een Death Stranding-film
Hideo Kojima. (Afbeelding: EPA/CAROLINE BREHMAN)

Death Stranding gaat over Sam Porter. Hij reist door een post-apocalyptische wereld om verschillende kolonies met elkaar te verbinden. Tijdens de game komen onderwerpen als verbinding, eenzaamheid en de gevolgen van de dood aan bod.

Wie zien we terug in de film?

Het mooie aan Death Stranding is dat ook best grote acteurs aan de game hebben meegewerkt. Zo speelden Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Lea Seydoux, Guillermo del Toro en Margaret Qualley een rol in het spel.

Het ligt dan ook voor de hand dat deze acteurs ook gewoon hun karakter in de film vertolken. Over de casting is echter nog niets bekend. Ook is de regisseur nog een groot vraagteken, al zou het niet raar zijn als Kojima die rol zelf op zich neemt.

De film wordt gemaakt in samenwerking met A24. Hoewel dat niet de grootste studio is, heeft het wel een prachtig palmares. Zo won het twee keer de Oscar voor beste film met Moonlight en Everything Everywhere All at Once.

Death Stranding kwam in 2019 uit voor de PlayStation 4 en 5. Later kwam de game naar de pc. Sinds dit jaar is het spel ook op de Mac verkrijgbaar. Wanneer we de film precies kunnen verwachten, is nog niet bekend.

Net als The Last of Us en Andor laat Netflix-hit Stranger Things lang op zich wachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen