De snelle hap | Gratis GTA spelen en de Elon Musk Universiteit

Tech Jeroen Kraak 15 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Vivo kondigt een nieuwe vlaggenschip aan, Elon Musk wil een eigen universiteit openen en je kunt GTA-games gratis spelen via Netflix. Dit is De Snelle Hap van donderdag 15 december 2023.

Welkom bij De Snelle Hap, onze rubriek waarin we dinsdag- tot en met vrijdagochtend het nieuws van de afgelopen nacht voor je op een rij zetten. Zo ben je snel op de hoogte van alles rondom technologie en popcultuur.

Vandaag onder andere gratis GTA spelen, de jacht op buitenaards leven en slecht nieuws voor fans van The Last of Us.

Geen multiplayer voor The Last of Us

Door de serie op HBO Max zou je bijna vergeten dat The Last of Us in eerste instantie een game voor de PlayStation 5 is. In januari verschijnt een remaster van het tweede deel.
Jarenlang is er al een online multiplayer-versie van de game in ontwikkeling. Veel fans keken er dan ook naar uit. Deze zal echter nooit het levenslicht zien.

Naughty Dog, de studio die achter de The Last of Us-games zit, laat nu weten zich op single player-projecten te richten.

Vivo presenteert X100 Pro

Vivo heeft vannacht zijn nieuwe vlaggenschip gepresenteerd: de X100 Pro. Deze smartphone heeft een 6.78-inch AMOLED scherm, met een verversingssnelheid van 120Hz en een piekhelderheid van 3.000 nits.

Onder de motorkap ligt de Mediatek Dimensity 9300 chipset, die er ook voor moet zorgen dat je goed gebruik kan maken van AI op je toestel. De telefoon kan je door die AI helpen met het maken van plannen en het creëeren van afbeeldingen.

Aan de achterkant zitten drie 50 megapixel-camera’s. De 5.400 mAh batterij en 100W oplader moeten er voor zorgen dat je nooit zonder accu komt te zitten. Of de telefoon ook naar Nederland komt en hoeveel die gaat kosten, is nog niet bekend.

Elon Musk wil een eigen universiteit openen

Het is goed voorstellen dat je nog genoeg tijd over hebt als je de baas bent bij Tesla, Neuralink, X en SpaceX. Daarom lijkt Elon Musk weer bezig met zijn volgende project: een eigen universiteit in Austin in de Amerikaanse staat Texas.

De miljardair wil 100 miljoen bijdragen om de universiteit te bouwen. Deze instelling moet zich richten op wiskunde, wetenschap, engineering en natuurkunde. Daarbij hoort ook de praktijk met simulaties, case studies, designprojecten en laboratoria.

Overigens blijft het niet bij een universiteit in de plannen van Musk. Hij wil ook een aantal basisscholen openen. Ook deze richten zich vooral op STEM, oftewel wetenschap, technologie, engineering en wetenschap.

Google waarschuwt over valse Gmail-update op X
Elon Musk (Afbeelding: ANP / Tobias Schwarz / AFP)

IJzige exoplaneten hebben mogelijk leefbare oceanen

NASA heeft onderzoek gedaan naar zeventien exoplaneten ver buiten ons zonnestelsel. Deze hebben een laag ijs en daaronder zou volgens de onderzoekers weleens leven kunnen zijn.
De water van deze bevroren oceanen kan zelfs via geisers naar de oppervlakte worden gebracht, waarna het natuurlijk weer bevriest. Maar goed, dat het dus naar de oppervlakte wordt gebracht, kan betekenen dat onder de ijslagen wel vloeibaar is en dus met kans op leven daarin.

Wetenschappers zijn al tientallen jaren op zoek naar tekenen van buitenaards leven, maar nog altijd zonder resultaat. Mochten we dat uiteindelijk vinden, dan is de kans ontzettend klein dat het op ons mensen lijkt.

Amazon’s tegenhanger van Starlink mogelijk in 2024 gelanceerd

We blijven in de sterren, maar dit keer iets dichter bij huis. Amazon wil de concurrentie aangaan met SpaceX van Elon Musk. Onder de naam van Starlink heeft het bedrijf tig satellieten de ruimte ingeschoten om overal ter wereld internetverbindingen met een speciale ontvanger mogelijk te maken.

Amazon wil dit ook en heeft de service Project Kuiper genoemd. Speciale laser-verbindingen moeten ervoor zorgen dat er een mesh-netwerk in de ruimte ontstaat.

De speciale schotels die de internetsignalen moeten ontvangen, zijn niet goedkoop. Een exemplaar gaat je iets minder dan 400 dollar kosten.Met dat apparaat kan je 400 megabits per seconden ontvangen. Daar komen natuurlijk nog wel kosten bij in abonnementsvorm, die gezien de prijzen bij Starlink, niet zo laag zullen zijn.

GTA Definitive Edition nu gratis te spelen bij Netflix

Heb je dit weekend nog geen plannen? Dan kun je de GTA Definitive Edition gratis spelen als je een Netflix-abonnement hebt. Zo vermaak je jezelf prima terwijl je op GTA VI wacht.

De GTA Definitive Edition bestaat uit remaster-versies van Grand Theft Auto III, Vice City en San Andreas. In het begin hadden deze versies nog flink wat bugs, maar de meeste van deze zijn inmiddels opgelost.

Wil je de drie gratis GTA-games spelen? Ze zijn nu te vinden op Android en iOS. Let dan wel op dat je de Netflix Games-versie downloadt en niet de reguliere, anders moet je alsnog betalen.

Instagram Threads eindelijk live in Nederland: zo werkt de X-concurrent

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen