Real life multiverse: deze acteurs speelden bijna iconische Marvel-helden

Films & Series Lucas van de Wetering 30 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

De acteurs die nu iconische karakters spelen, waren niet altijd de enige keuze voor de rol. Er zijn ook acteurs die bijna in Marvel speelden.

Het Marvel Cinematic Universe is uitgegroeid tot een van de grootste, zo niet het grootste universum in filmgeschiedenis. Het is zo uitgebreid dat je ondertussen een aantal dagen bezig bent voordat je alles hebt gekeken.

Veel van het succes van het MCU komt ook van de acteurs. Zo heeft Robert Downey Jr. Iron Man omgetoverd tot een van de meest iconische karakters van Marvel, en zo zijn er nog veel meer acteurs. Maar lang niet alle acteurs die Marvel-helden spelen waren de eerste keuze voor de rol.

Marvel-acteurs in het echte multiverse

Veel van de iconische Marvel-acteurs hadden redelijk wat concurrentie tijdens de casting. Zo waren de bekende helden bijna door iemand anders vertolkt.

John Krasinski

Hoewel John Krasinski later een populaire casting werd voor het karakter van Mr. Fantastic, was de acteur bijna voor een andere Marvel-film gecast. De The Office-acteur was best dicht bij de rol van Captain America.

Krasinski is zelf blij dat het niet is gebeurd, omdat zijn vriendschap met Chris Evans dan heel anders was geweest. Toch heeft Krasinski nog wel een rol gehad in het MCU. Hij speelde in Multiverse of Madness de rol van Mr. Fantastic. De fan-casting die veel mensen nog steeds willen.

Real life multiverse: deze acteurs speelden bijna iconische Marvel-helden
(Afbeelding: Paramount Pictures / Marvel Entertainment)

Emily Blunt

We hadden zomaar een koppel kunnen hebben in The Avengers. Emily Blunt, de vrouw van John Krasinski, had ook bijna in Marvel-films gespeeld. Ze was de eerste keuze voor het karakter van de superspion Black Widow.

Emily Blunt kon de rol van Natasha Romanoff helaas niet aannemen doordat ze bezig was met een andere film. Toch heeft de actrice er geen spijt van. Ze denkt dat ze veel van de projecten die ze nu heel leuk vindt anders nooit had gedaan.

Real life multiverse: deze acteurs speelden bijna iconische Marvel-helden
(Afbeelding: Universal Pictures / Marvel Entertainment)

Daniel Craig

Daniel Craig is vooral bekend door zijn rol als 007, James Bond, maar de acteur speelde bijna in het MCU. En dit was ook zeker geen kleine Marvel-rol geweest. Als het anders was gelopen hadden we Daniel Craig als Thor Odinson kunnen zien.

Daniel Craig heeft zelf laten weten dat hij gevraagd was om de rol van The God of Thunder te spelen in de 2011-film. Maar de acteur wilde zich helemaal kunnen focussen zijn rol als James Bond, waardoor hij de rol van Thor helaas af moest wijzen.

Real life multiverse: deze acteurs speelden bijna iconische Marvel-helden
(Afbeelding: Sony Pictures / Marvel Entertainment)

Asa Butterfield

Asa Butterfield had al jong succes te pakken met de tranentrekker The Boy in the Striped Pyjamas. Maar sindsdien heeft hij ook mooie te pakken gehad, zo heeft hij de hoofdrol in Sex Education. De acteur was een paar jaar geleden ook bijna gecast als de favoriete Marvel-held Spider-Man.

Hij was heel dicht bij de rol, maar deze ging uiteindelijk toch naar Tom Holland. Butterfield heeft laten weten dat hij het zeker jammer vindt, maar dat het soms niet anders is. Als hij wel was gecast als Peter Parker had hij niet in Sex Education gespeeld, doordat dit in de knoop was gekomen met de Spider-Man-scènes.

Real life multiverse: deze acteurs speelden bijna iconische Marvel-helden
(Afbeelding: Netflix / Disney)

Jason Momoa

Voordat Jason Momoa werd gecast als het DC-karakter Aquaman, was de acteur gevraagd voor een Marvel-rol. We hadden bijna geen Dave Bautista is het MCU gehad, want de rol waarvoor Momoa gevraagd was, is Drax. Het geliefde lid van The Guardians of the Galaxy.

Momoa heeft laten weten dat hij ervoor koos om de rol van Drax niet aan te nemen. In Stargate: Atlantis speelde hij een karakter die veel leek op Drax, dus hij wilde liever wat anders doen. Ook zegt hij dat Bautista perfect is voor de rol van Drax.

Real life multiverse: deze acteurs speelden bijna iconische Marvel-helden
(Afbeelding: Universal Pictures / Marvel Entertainment)

Het MCU had er heel anders uitgezien als we andere acteurs hadden gehad voor de iconische Marvel-karakters. Toch mogen we ook zeker tevreden zijn met de sterren die we nu hebben. Maar inbeelden mag altijd.

Green Lantern tot Deadpool: deze acteurs stapten over van DC naar Marvel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen