Diablo 4: welke van de vijf classes is op dit moment het beste?

Pop-Culture Sabine Schults 19 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Diablo 4 heeft vijf verschillende classes met uiteraard elk sterke en zwakke punten. Eens in de zoveel tijd voert Blizzard de nodige buffs en nerfs door, wat het speelveld weer compleet overhoop haalt. Dit zijn de beste classes van het moment.

Met de komst van seizoen 1 van Diablo 4 zijn er weer de nodige veranderingen doorgevoerd. In Season of the Malignant zijn de kaarten dan ook opnieuw verdeeld. Hoewel je keuze uiteraard afhangt van je persoonlijke speelstijl en voorkeuren, zetten we de beste classes voor je op een rij.

Beste Diablo 4-classes

Na jaren van demo’s en bèta’s is Diablo 4 eindelijk uitgekomen in juni. De info in dit artikel is gebaseerd op Patch 1.1.0 en legt de nadruk op de endgame. De focus ligt dus op het overleven van de classes in World Tiers 3 en 4.

#1 Rogue: veruit de beste Diablo 4-class

Rogue doet veel schade en je bent er lekker mobiel mee. Met een Twisting Blades-build scheid je pas echt het kaf van het koren. Je kunt zowel van een afstand als van dichtbij de strijd aangaan. Voor beginners kan deze Diablo 4-class echter wat overweldigend zijn, aangezien je vrij makkelijk dood kan gaan als je ‘m nog niet onder de knie hebt.

#2 Druid: een mooie tweede plaats

Als druid beschik je over de gave om van gedaante te veranderen. Je transformeert niet alleen in een beer of weerwolf, maar kunt ook de hulp van wolven en raven inschakelen om je bij te staan in de strijd met de demonen.

Daarnaast vuur je een dodelijke orkaan op je vijanden af om de weg vrij te maken naar de volgende horde monsters. Een lekker gevarieerde class dus!

De Druid in Diablo 4 is de op een na beste class
Druid is momenteel de op een na beste class. (Afbeelding: Blizzard)

#3 Necromancer: de middenmoot

Necromancer is een goede keuze voor beginners én gevorderden in Diablo 4. Je hebt een leger aan skeletten tot je beschikking die je kunnen helpen met de aanval. Vooral als beginner is het fijn om hier op terug te kunnen vallen. Afhankelijk van je build kun je bovendien lekker veel schade aanrichten. Aan de andere kant is de class wat fragieler als je van dichtbij vecht.

#4 Barbarian: flink generft

Kies je voor een Barbarian, dan kies je voor een eenvoudige speelstijl. Niet te veel poespas en lekker raggen. Veel van je tijd spendeer je door monsters in het gezicht te slaan tot ze erbij neervallen. Je beschikt niet over een trukendoos, maar kunt wel met veel plezier door de dungeons crawlen. Whirlwind Barbarian is ondanks de flinke nerf in seizoen 1 nog altijd de beste build.

#5 Sorcerer: laat steekjes vallen

De sorcerer is zeker geen slapjanus, maar in de hogere tiers heeft deze Diablo 4-class echt moeite om zijn mannetje te staan. Als sorcerer beschik je wel over een aantal toffe combinaties om je door hordes enemies te vechten. In de endgame laat de class echter de nodige steekjes vallen als het gaat om je overlevingskansen.

Call of Duty breekt jarenlange traditie met nieuwe game in 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen