Diablo II: Resurrected komt dit jaar naar de pc en console

Games Jelle van Es 22 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Mocht je al wat langer meelopen in de wereld van games, dan is Diablo II wellicht een game die je een tijd geleden op de pc hebt gespeeld. Maar als je wat jonger bent, dan heb je de mogelijkheid om dit jaar de klassieker opnieuw te beleven.

Tijdens de Blizzcon, die dit jaar digitaal werd gehouden, maakte de uitgever bekend dat we dit jaar aan de slag kunnen met de game Diablo II: Resurrected. En het mooie daarbij is dat de game nu ook eindelijk naar de spelcomputer komt.

Diablo II: Resurrected naar de pc en console

Diablo II: Resurrected is de remake van de game die vele jaren geleden op de pc uitkwam en wordt gezien als toch wel één van de beste games ooit gemaakt. De game komt overigens met de uitbreiding Lord of Destruction, waardoor er genoeg valt te beleven. De game moet een combinatie worden tussen de gameplay die op een klassieke manier goed is en dat dan mixt met moderne visuele effecten. Zo wordt er gebruik gemaakt van een 4K-resolutie met diverse nieuwe lichteffecten, verbeterde animaties en spreuken die op een mooiere manier in beeld wordt gebracht. Daarnaast zijn de cutscenes in de game aangepast, waardoor ze er een stuk beter uit zien. Ook op het gebied van geluid is er een verbetering, want de game ondersteunt Dolby 7.1. Bekijk hieronder de trailer.

Mocht je echter niks van al die foefjes willen, dan kun je met een druk op de knop overschakelen naar de oude visuele stijl. Of dat goed is voor je ogen, dat is nog maar de vraag. De game staat gepland voor een release later dit jaar. Naast de pc komt hij dan ook op de Xbox-platformen, de PlayStation-platformen en zelfs de Nintendo Switch. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van cross-progression. Dat betekent dus dat je begint op de pc en daarna je voortgang meeneemt naar de Nintendo Switch.

Vorige remake was niet best

Hoewel het tof is dat men komt met deze Diablo II: Resurrected heruitgave, is het ook zo dat de laatste keer dat Blizzard een oude game uitgaf, het niet helemaal lekker uitpakte. Warcraft III Reforged leverde veel kritiek op. Hopelijk wordt het met deze game beter gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen