Oude games herleven in de Blizzard Arcade Collection

Games Jelle van Es 22 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de Blizzcon zijn er een aantal nieuwe games aangekondigd. Nou ja, echt heel veel nieuw zat er niet bij. Want net als met Diablo II: Resurrected krijgen we met de Blizzard Arcade Collection ook de heruitgave van een oude game.

Het goede nieuws is dat Blizzard Arcade Collection nu gelijk beschikbaar is. Op die manier kun je hem gelijk downloaden op het platform naar keuze en een aantal oude games herbeleven of voor het eerst ontdekken.

Beleef oude games in de Blizzard Arcade Collection

De Blizzard Arcade Collection is nu dus beschikbaar voor de pc, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Daarnaast zou je de games ook kunnen spelen op de Xbox Series X en de PlayStation 5. De collectie bestaat uit drie games in de vorm van The Lost Vikings, Rock N Roll Racing en Blackthorne. Het zijn games die echt uit de beginperiode van Blizzard zijn gekomen en verschenen voordat de latere successen met StarCraft, WarCraft en Diablo werden geboekt. Bekijk hieronder de trailer van de collectie.

Op de pc is de Blizzard Arcade Collection onderdeel van de eerder uitgegeven The Celebration Collection. Dit is een bundel aan in-game items voor de verschillende games die Blizzard heeft en werd uitgegeven om te vieren dat het bedrijf dertig jaar bestaat. Mocht je die al gekocht hebben, dan krijg je de collectie er gratis bij. Op de spelcomputer komt de collectie dus los uit. De oude games worden voorzien van verschillende upgrades. zo heb je de mogelijkheid om de game terug te spoelen wanneer je een foutje maakt, kun je op elk gewenst moment de game opslaan (met uitzondering van Rock N Roll Racing) en is de collectie voorzien van verschillende bonusmateriaal.

Wel wat karig

Hoewel het tof is dat je op deze manier wat oude games kan beleven, komt het wel wat karig over. De collectie kost zo’n twintig euro voor drie games. Dat voelt een beetje aan de hoge kant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!