Jelle van Es
Jelle van Es Games 22 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

De belangrijkste Blizzcon aankondigingen op een rij

Afgelopen weekend werd de Blizzcon gehouden. Normaal gesproken is dit een evenement waar duizenden gamers fysiek bij elkaar komen om te zien wat voor aankondigingen er gedaan worden. Dit jaar werd het evenement echter digitaal gehouden.

En dat geeft toch een ietwat andere belevenis. Daarnaast is het ook zo dat er niet echt veel baanbrekende aankondigingen gedaan werden tijdens deze Blizzcon. Geen grote nieuwe game onthulling. Maar wel een paar leuke dingen om naar uit te kijken. Dit zijn daarbij de belangrijkste punten op een rij.

Diablo II: Resurrected als de belangrijkste Blizzcon aankondiging

Als ik kijk naar wat de Blizzcon ons heeft gebracht, dan is de aankondiging van Diablo II: Resurrected toch wel het meest interessant. Dit is de klassieke game zoals we die kennen, maar dan in een nieuw jasje. En misschien nog wel belangrijker: De game is speelbaar op de spelcomputer. Over deze game hadden we een apart bericht geschreven, dat je hier even rustig terug kan lezen.

Diablo II: Resurrected Blizzcon
Diablo II: Resurrected (Afbeelding: Blizzard)

Oude games herbeleven in de Blizzard Arcade Collection

Een andere interessante aankondiging tijdens de Blizzcon is die van de Blizzard Arcade Collection. Deze collectie bestaat uit de games The Lost Vikings, Rock N Roll Racing en Blackthorne. Titels die echt in de beginperiode van Blizzard zijn uitgegeven. Ideaal dus wanneer je het nog nooit eerder hebt gespeeld. Meer hierover vind je hier.

The Lost Vikings
The Lost Vikings (Afbeelding: Blizzard)

Diablo IV krijgt de Rogue-class

Naast Diablo II: Resurrected wordt er natuurlijk ook nog gewerkt aan Diablo IV. Die game werd anderhalf jaar geleden aangekondigd en was toen op die Blizzcon ook speelbaar. Eerder werd al duidelijk dat de game niet meer dit jaar zou gaan verschijnen. Wel werd tijdens deze digitale versie van het evenement een nieuwe class onthuld in de vorm van de Rogue. Het is een snelle en speelbare class, waarbij je de mogelijkheid hebt om vijanden via vallen te terroriseren. Voor deze nieuwe class is er een trailer vrijgegeven, welke je hieronder kan bekijken.

Hearthstone krijgt de Year of the Gryphon

Hearthstone is een game die al een paar jaar lekker loopt. Op de Blizzcon werd er ook aandacht aangegeven. Zo krijgen we binnenkort de zogenaamde Year of the Gryphon. Dat is zeg maar het nieuwe jaar aan content. Er komt een nieuwe Core set die er voor moet zorgen dat de ervaring anders wordt. Daarnaast komt er een zogenaamde Classic format, waarbij je originele kaarten uit 2014 kunt gaan gebruiken. Ook komt er een nieuwe uitbreiding in de vorm van Forged in the Barrens en krijgen we later dit jaar de modus Mercenaries, waarin je personages in de game kan levelen en gebruiken in tactische gevechten.

Nieuwe World of Warcraft content op de Blizzcon

Tot slot was er op de Blizzcon nog wat aandacht voor World of Warcraft. Momenteel heb je met Shadowlands de meest recente uitbreiding en daarvoor krijg je straks de Chains of Domination-update, waardoor je meer hebt te beleven. Ook werd duidelijk dat je aan de slag kan gaan met Burning Crusade Classic. Daarover lees je hieronder meer.

Oude tijden herleven met World of Warcraft: Burning Crusade Classic

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!