Oude tijden herleven met World of Warcraft: Burning Crusade Classic

Games Jelle van Es 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit weekend wordt de digitale versie van de BlizzCon gehouden. Vanavond om 23 uur Nederlandse tijd wordt de digitale persconferentie gehouden, waarin er meer wordt getoond van reeds aangekondigde games en nieuwe titels worden onthuld. Grote kans dat daarbij World of Warcraft: Burning Crusade Classic wordt aangekondigd.

Want voordat het feest losgaat, is er al het één en ander uitgelekt. Dat is naar buiten gebracht door Wow Head. Het meest interessante daarbij is het nieuws dat World of Warcraft: Burning Crusade Classic er aan komt.

World of Warcraft: Burning Crusade Classic komt er aan

World of Warcraft: Burning Crusade Classic zal verder gaan op het pad dat met WoW Classic is ingeslagen. Die game werd een tijd geleden naar buiten gebracht en gaf je de mogelijkheid om het originele avontuur te spelen zoals dat vroeger werd uitgebracht. Burning Crusade was destijds de eerste grote uitbreiding op de game en die kun je dus nu ook op deze manier gaan beleven. De game werd oorspronkelijk begin 2007 uitgebracht en gaf je onder andere de mogelijkheid om af te reizen naar Outland, een nieuw gebied.

Daarnaast krijg je in World of Warcraft: Burning Crusade Classic de mogelijkheid om met een Blood Elf of een Draenei te gaan spelen. Dan begin je wel weer op level 1 en moet je dus helemaal opnieuw beginnen. Daarnaast is het mogelijk om met de Death Knight te spelen, krijg je de optie op Jewelcrafting als profession te nemen en kun je in Outland op een vliegende mount losgaan.

Zelf bepalen of je door gaat

Je kunt zelf gaan bepalen of je met jouw personage doorgaat naar World of Warcraft: Burning Crusade Classic of dat je in de oude Classic-content wil gaan blijven. Net als bij het origineel hoef je deze uitbreiding niet te kopen. Zolang je een actief abonnement hebt op de game kun je met deze Classics aan de slag gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen