Is dit digitale notitieblok echt een handige gadget om te hebben?

Tablets, Laptops & Computers Jeroen Kraak 27 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Het is makkelijker dan ooit om notities te maken. Vroeger had je nog een fysiek notitieblok nodig, maar nu kan het allemaal op je smartphone of tablet. Toch zijn er desondanks ook digitale notitieblokken, zoals die van Remarkable. Zijn die echt een toevoeging?

Er zijn allerlei manieren om notities te maken. De meeste mensen doen dat tegenwoordig met hun smartphone. Toch kan het juist wel fijn zijn om een digitaal notitieblok in de hand te hebben. Vergelijk het bijvoorbeeld met mensen die liever een boek lezen op een ereader dan op hun telefoon.

@wantnl

Het innerlijke kind komt als een gek naar boven tijdens IFA 2023 #ifa2023 #ifa23best #techtok #optimusprime #buzzlightyear #robosen

♬ origineel geluid – WANT

Een digitaal notitieblok in plaats van een iPad

Er zijn verschillende digitale notitieblokken op de markt. Een van de bekendste merken is misschien wel Remarkable. Deze werkt net wat anders dan bijvoorbeeld een iPad. Remarkable noemt zijn Paper Tablet de dunste tablet ooit. Het digitale notitieblok heeft een dikte van 4,7 millimeter en is dus makkelijk overal mee naartoe te nemen om notities te maken.

Een verschil met de iPad of een andere tablet is dat het veel meer als papier aanvoelt. Niet alleen door de kleuren en de e-inkt, maar ook omdat er weinig vertraging is tussen het schrijven met de stylus en de weergave van de notitie.

Het fijne aan dit digitaal notitieblok is dat hij handgeschreven tekst makkelijk omzet tot getypte tekst. Ook maakt het apparaat meteen notities op PDF’s. Het echt fijne aan het digitale notitieblok is dat deze twee weken meegaat op een volle batterij. Documenten sla je makkelijk op via Google Drive, Dropbox of OneDrive.

Nadelen van de Remarkable Paper Tablet

Toch is er wel een nadeel van dit digitale notitieblok: het prijskaartje. De Remarkable 2 Paper Tablet heeft een vanafprijs van van 349 euro. Daar zit de prijs van de stylus nog niet bij inbegrepen. Zo kun je kiezen uit een exemplaar van 79 euro of eentje van 129 euro.

Remarkable digitaal notitieblok
(Afbeelding: Remarkable)

Het is nog steeds flink goedkoper dan een iPad, alleen heeft die weer andere functies. Het grote voordeel is dat je met dat apparaat uit verschillende notitieprogramma’s kunt kiezen. Bovendien is Freeform helemaal gratis. Met die app heb je ontzettend veel mogelijkheden voor notities. Dus wat word je digitale notitieblok?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen