Disney gaat populair boek speciaal verfilmen voor Disney+

Disney+ is nu meer dan een jaar online en begint steeds meer vorm te krijgen. Het werkt nu ook aan een nieuwe film voor het platform.

Disney+ is inmiddels na Netflix een van de grootste streamingdiensten in ons land. Je kunt er vrijwel alle Disney content op vinden. Van Star Wars, tot de Lion King, je ziet het op de streamingdienst. Toch valt het aanbod van originals die speciaal voor het platform zijn gemaakt nog wat tegen. Vooral als je het vergelijk met Netflix dat elke dag wel weer met nieuwe content komt.

Disney+ werkt aan originals

Toch gaat Disney daar nu wat aan doen. Natuurlijk heeft het eerder al verschillende nieuwe series aangekondigd, waaronder verschillende Marvel- en Star Wars-titels. Zo krijgen we een spin-off van Black Panther en natuurlijk de serie over Boba Fett in het Star Wars-universum. Ook komt Star natuurlijk naar de streamingdienst.

Maar er komt nog veel meer aan. Vandaag is het nieuws naar buiten gekomen dat Disney het populaire boek Aloha Rodeo gaat verfilmen. Dit verhaal is speciaal bedoeld voor streamingdienst Disney+ en dus niet voor de bioscoop. Het wordt gemaakt door het Disney live action team, waardoor het dus geen animatiefilm wordt, meldt Deadline.

Aloha Rodeo

Aloha Rodeo gaat over een niet verteld waargebeurd verhaal van Hawaiiaanse cowboys. Het boek volgt drie paniolos (de Hawaiiaanse cowboys) die reizen van de eilandstaat naar de Amerikaanse staat Wyoming in 1908 om deel te nemen aan de Frontier Days Championship Roping Competition. Wat startte als een noviteit verandert in een eenzijdige competitie waarin de paniolos domineren met trucs die de cowboys uit het vaste land nog nooit hadden gezien.

Om het verhaal te verfilmen heeft Disney Chris Kekaniokalani Bright aangetrokken als schrijver van het script. Voor Bright wordt het een van de grootste klussen tot nu toe. Hij was eerder onder andere verantwoordelijk voor Conviction van Warner Bros. Wanneer we de film kunnen verwachten is onbekend, maar aangezien het nu pas in de pre-productiefase is moeten we op z’n minst wachten tot eind 2022.

Reageer op artikel:
Disney gaat populair boek speciaal verfilmen voor Disney+
Sluiten