Disney+ start met pre-order voor Raya and the Last Dragon

Films & Series Jeroen Kraak 5 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Raya and the Last Dragon wordt de tweede film die Disney+ gaat aanbieden met Premier Access. Disney+ start vandaag met de pre-order.

Hoewel Mulan afgelopen jaar gemixte recensies kreeg, was het toch een enorm succes voor Disney. Vanwege de coronacrisis ging de film niet zoals oorspronkelijk was bedoeld naar de bioscoop, maar besloot het bedrijf van Mickey Mouse de film rechtstreeks naar Disney+ te brengen.

VIP-toegang bij nieuwe films op Disney+

Dat betekende overigens niet dat iedereen met een abonnement ook toegang had tot de film. Daarvoor moest er een speciale VIP-toegang worden aangeschaft. Mensen die de film wilden kijken moesten daarvoor 21,99 euro betalen. Drie maanden daarna werd Mulan voor alle abonnees gratis.

Volgens onderzoek van Yahoo Finance was Mulan een groot financieel succes voor Disney. Ruim 9 miljoen van de abonnees In de Verenigde Staten (25 procent van het totaal) had de film aangeschaft, wat een omzet betekende van 261 miljoen dollar. Hierbij zaten de kijkers van Europa, Australië en Canada geen eens bij.

Disney ziet het in een tijd waarbij de bioscopen gesloten zijn Premium Access als een groot alternatief. Met Raya and the Last Dragon komt er dus opnieuw een grote titel naar het platform. Vanaf vandaag is het al mogelijk in de Verenigde Staten om de film te pre-orderen. In Nederland is dat nog niet het geval, maar dat gaat waarschijnlijk niet heel lang meer duren.

Raya and the Last Dragon komt eraan

Raya and the Last Dragon wordt gemaakt door Walt Disney Animation Studios en brengt de kijker naar Kumandra, een wereld waar mens en draak al lang in harmonie samenleven. Toen er een plaag was offerden de draken zich op om de mensheid te redden. Nu dezelfde ramp 500 jaar later weer terugkeert gaat Raya op zoek naar de legendarische laatste draak om het diep verdeelde volk te herenigen.

Samen met de magische draak Sisu gaat ze strijd aan met het kwaad. Ze krijgen steun van een gewiekste tienjarige ondernemer Boun, de reus Tong en de straatbende van de peuter Noi.

Raya and the last Dragon is vanaf 5 maart te zien op Disney+. Vanaf 4 juni kan iedereen de film zonder VIP-toegang maar met abonnement bekijken zonder extra kosten. Het normale Disney+ abonnement kost 6,99 euro per maand en wordt na 26 februari 8,99 per maand. Een abonnement tegen het goedkopere tarief afsluiten, kan hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen