Dit DC-karakter is gebaseerd op een Marvel-artiest

Pop-Culture Lucas van de Wetering 23 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Een grote schurk in het DC-universum is gebaseerd op een mega-controversiële Marvel-artiest uit de jaren ’90.

In een verhaal uit de Elseworlds-serie van DC genaamd Kingdom Come introduceerde het superhelden-universum een nieuwe schurk genaamd Magog.

In 2003 gaf Magog-artiest Alex Ross toe dat het kwaadaardige karakter direct was gebaseerd op de kunststijl van de controversiële jaren ’90 Marvel-artiest Rob Liefeld.

Over-de-top

Veel mensen vinden het design van Dc’s Magog te veel over-de-top, maar dit was de bedoeling. Marvel-artiest Liefeld stond bekend om zijn overdreven superhelden, Magog was bedacht als een soort kopie van Liefeld zijn werk.

Zo vertelt Ross dat DC’s Magog het design heeft van Marvel’s Cable, met de helm van Shatterstar en de staf van Stargate. Dit zijn Liefeld zijn populairste stijl-onderdelen voor Marvel-helden; dik pantser, aandacht-grijpende helmen en overdreven grote wapens.

dc marvel magog
(afbeelding: dc comics)

DC’s Elseworlds

Magog was ook nooit bedoeld als een aanval op de Marvel-artiest Liefeld, maar het werd meer gebruikt als een manier een om een verhaal te vertellen. Naast zijn over-de-topdesigns, stond Liefeld ook bekend om zijn gewelddadige verhalen en het gebruik van dodelijk geweld door zijn helden.

In Elseworlds is de nieuwe generatie helden ook gewelddadig. Hierdoor zien mensen de nieuwe helden als roekeloos en gevaarlijk. Om de nieuwe generatie helden te stoppen komt de originele Justice League weer bij elkaar.

Marvel vs DC

Gelukkig was de Marvel-artiest niet boos om het hele gebeuren. Hij vond het wel leuk en interessant dat hij in Elseworlds voorkwam als een soort metafoor. Hij snapte volledig waar Ross voort ging met het design van Magog en het verhaal van DC’s Elseworlds.

Marvel artiest Rob Liefeld werd ook niet helemaal negatief neergezet. DC’s Elseworlds maakte duidelijk dat het bestaan van de agressieve en roekeloze helden nodig was om tot een betere tijd te komen. In Elseworlds was dit de terugkeer van de originele Justice League.

Maar DC-artiest Ross zegt ook dat dit geld in het echte leven; het superheldengenre was niet geweest waar het nu is zonder Liefeld zijn controversiële Marvel-helden en -verhalen.

Waarom Arrow-acteur Stephen Amell moet wegblijven bij de DCU van James Gunn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen