Dit is de PlayStation 5-devkit in het echt

We weten al het één en ander over de PlayStation 5. Zo moet de nieuwe spelcomputer eind volgend jaar worden uitgebracht en gaat hij met name op het gebied van laadtijden veel verbetering brengen. Nu is echter ook de devkit in het wild gespot.

De devkit is een speciale PlayStation 5 die gebruikt wordt door ontwikkelaars om hun games op te testen. Het werkt allemaal iets anders dan een normale versie en de kans is dan ook groot dat de uiteindelijke versie er anders uit gaat zien. Toch is dit het model waar verschillende renders op gebaseerd zijn.

De PlayStation 5 devkit

De devkit werd dit weekend opgemerkt en op Twitter verspreid. Ik weet niet wie de originele bron is, maar hieronder zie je iemand die zichzelf The Drunk Cat noemt de foto delen.

Naast de twee devkits voor de PlayStation 5 zie je rechts daarachter een ander apparaat staan. Dat is een PlayStation 4 devkit, waarvan we al een tijd weten hoe deze er uit ziet. Die zie je niet zomaar in het wild, waardoor de authenticiteit van deze foto min of meer wordt bevestigd. Ook zien we op de foto een tweetal controllers liggen wat prototypes zouden zijn van de nieuwe controller, want de Lightbar lijkt daarop te ontbreken. De reden dat hij overigens een soort V-vorm heeft, heeft te maken met koeling wanneer je meerdere van dit soort devkits op elkaar stapelt

De verwachting is dat de PlayStation 5 ergens begin 2020 daadwerkelijk wordt onthuld en dan eind van het jaar in de winkel ligt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Dit is de PlayStation 5-devkit in het echt
Sluiten