Nieuwe Netflix-documentaire must-watch over Poetin en Oekraïne

Films & Series Lucas van de Wetering 24 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe documentaire-serie op Netflix Turning Point: The Bomb and the Cold War is een belangrijke geschiedenisles voor iedereen. Je leert meer over de gedachtes van Vladimir Poetin en de oorlog in Oekraïne.

Turning Point: The Bomb and the Cold War kaart belangrijke onderdelen uit de geschiedenis aan, die ook een belangrijke betekenis hebben in de hedendaagse conflicten zoals de oorlog in Oekraïne en het gedrag van Vladimir Poetin.

Door de negen afleveringen van de Netflix-serie krijgen de kijkers een belangrijke geschiedenisles die gebruikt kan worden om wat meer context te geven aan recente conflicten zoals de oorlog in Oekraïne.

Turning Point: The Bomb and the Cold War op Netflix

Zoals de titel van de Netflix-serie wellicht wel verklapt gaat het grotendeels over de Koude Oorlog. De Koude Oorlog was misschien wel lang geleden, maar het heeft nog steeds grote impact op ontwikkelingen vandaag de dag.

Zo is er bijvoorbeeld nog steeds veel spanning tussen de Verenigde Staten en het Rusland van Vladimir Poetin. Regisseur Brian Knappenberger vertelt dat hij het belangrijk vindt dat mensen begrijpen hoe zo een ideologische dominantie van tientallen jaren geleden nog steeds kan zorgen voor veel onrust in meerdere landen zoals Oekraïne.

Ook gaat de Netflix-documentaireserie in op de gevolgen van de atoombom en hoe dit de wereld en de machtsverdeling heeft veranderd. Ook gevolgen hiervan zijn vandaag de dag nog te merken.

Interviewrijk

Knappenberger heeft een unieke aanpak om het doel van zijn Netflix-serie zo duidelijk mogelijk over te brengen. Zo heeft hij meer dan 100 interviews gehad met verschillende soorten mensen.

Dit zijn interviews met normale mensen die de Koude Oorlog hebben meegemaakt en hier nog steeds de gevolgen van merken. Maar Knappenberger heeft ook interviews gehouden met meerdere grote wereldleiders, bijvoorbeeld Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne. Poetin slaat de docu over.

Meer informatie over de oorlog in Oekraïne en Vladimir Poetin

Het materiaal van de Netflix-serie zit vol met dingen die ook hedendaagse problemen goed kunnen reflecteren. Zo kan je de inval door Vladimir Poetin in Oekraïne zien als een soort echo van de Koude Oorlog. Op veel punten lijken de twee best veel op elkaar.

Turning Point: The Bomb and the Cold War komt 12 maart uit op Netflix. De serie biedt veel inzicht en kan helpen met het begrijpen van hedendaagse conflicten. Dit zijn conflicten waar ook wij veel mee te maken krijgen. De serie kan gaan werken als een belangrijke geschiedenis les voor iedereen. Waarom heeft Poetin het voorzien op Oekraïne?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen