Hoe de dood van koningin Elizabeth gevolgen heeft voor Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 9 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Helaas kwam gisteren het trieste nieuws naar buiten over de dood van koningin Elizabeth. De hele wereld staat stil bij haar overlijden. Het overlijden heeft ook invloed op verschillende andere zaken. Zo wordt uit respect de Premier League stilgelegd en zijn er ook gevolgen voor Netflix.

Koningin Elizabeth was de langstzittende monarch ooit. Je kunt haar met recht de grootste koningin ooit noemen. Ze regeerde 70 jaar het Verenigd Koninkrijk. Een periode die vol met hoogtepunten, maar waar ook enkele dieptepunten in zaten. Ze heeft natuurlijk ongewild een aardig aandeel gehad in verschillende films en series. Ze werd regelmatig geportretteerd door anderen en heel soms deed ze zelf mee. Zo was er een speciale korte film met Paddington om haar jubileum te vieren.

Koning Elizabeth en The Crown

De bekendste serie over Koningin Elizabeth is ongetwijfeld The Crown. De makers van de Netflix-serie zagen een serie in het turbulente leven van de monarch. De serie is ontzettend populair en binnenkort zelfs toe aan het vijfde seizoen.

De dood van Koningin Elizabeth heeft natuurlijk grote gevolgen voor Netflix. Het vijfde seizoen van de serie staat in de startblokken. In november moet seizoen 5 van The Crown op Netflix verschijnen, met een geheel nieuwe cast. Er is nog steeds geen trailer verschenen en die lijkt er nu dus voorlopig ook niet te komen.

Gevolgen voor Netflix

Netflix houdt over een paar dagen het TUDUM-evenement waarin het nieuwe trailers en aankondigingen doen. The Crown stond waarschijnlijk op het programma, maar lijkt nu toch uitgesteld te worden.

Inmiddels zijn de opnames van het zesde seizoen al verschenen. Schrijver Peter Morgan reageert nu op de dood van de koningin. “The Crown is een liefdesbrief aan haar en ik wil nu alleen mijn stilte en respect delen. Ik verwacht dat we nu ook stoppen met filmen uit respect,” meldt hij aan Deadline. Meer wil hij er niet over zeggen.

Toch heeft de dood van Koningin Elizabeth niet alleen gevolgen voor The Crown. Er staan ook een aantal andere producties in de planning over de koninklijke familie. Zo had Netflix ook een documentaire in de planning over Harry en Meghan in de planning die voor The Crown moest verschijnen. Het is de vraag of dit nog doorgaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen