Dragon Ball: Sparking! Zero wordt dé game voor echte fans

Games Lucas van de Wetering 18 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

De aankomende Dragon Ball game; Sparking! Zero is dé game voor fans van de franchise. Hij doet alles wat je wil en nog meer.

Dragon Ball is een van de grootste Manga- en anime-franchises op de wereld. De franchise is gemaakt door Akira Toriyama en heeft ontzettend Manga’s, tv-series en ook videogames waar de fans van kunnen genieten.

Binnenkort komt er weer een gloednieuw Dragon Ball-spel uit genaamd Sparking! Zero, en dit spel lijkt de perfecte game voor fans van de franchise geworden. Het pakt wat de oude games zo leuk maakt, en maakt dit nog vele malen beter.

Dragon Ball: Sparking! Zero

In Dragon Ball: Sparking! Zero krijg je de kans om in een storymode door decennia van iconische Dragon Ball-arcs te spelen. Het is niet de eerste keer dat fans dit kunnen doen, maar nooit eerder was het zo gedetailleerd. De game is makkelijk het mooiste Dragon Ball-spel tot nu toe, zonder dat het gevoel van de oude games verloren raakt.

En alsof dit nog niet goed genoeg was, is er ook een soort What if…? scenario toegevoegd aan de game. Spelers krijgen de kans om speciale, non-canon, scenario’s te spelen. Je hoeft hier niks speciaals voor te doen, alleen vechten zoals je zelf wil. Hoe leuk het Dragon Ball-verhaal ook is, een beetje verandering kan de game zeker opspicen.

Toch zijn niet alleen de game en het verhaal mooi, de vecht-mechanics worden ook mega goed. Een vechtspel kan nog wel zo mooi zijn, maar als de gameplay slecht is, dan is het spel slecht. Dragon Ball: Sparking! Zero gaat op gebied van gameplay zijn voorgangers achterna, terwijl er nog allerlei verbeteringen worden toegevoegd.

Game-extraatjes

Naast de storymode en de alternatieve eindes, kan je ook je eigen verhaal maken in Dragon Ball: Sparking! Zero. Je kan elk karakter in elke situatie zetten die je maar kan bedenken. Hiermee kan je scenario’s maken waarvan je altijd al droomde. Deze modus heeft zelfs een foto-optie, waarmee je super vette gevechten in scène kan zetten.

Ook de karakters in het spel zijn mega goed gedaan. Er zijn allerlei variaties van Goku en Vegeta, met ook allemaal originele moves. En alsof dat nog niet genoeg was kan je ook een fusion dance doen, waarmee je personages nog sterker zijn. En het is net zo vet gemaakt als in de Manga’s en tv-series.

Sparking! Zero wordt de perfecte game voor fans van de Dragon Ball-franchise. Het is jammer dat we nog een paar maand moeten wachten voordat de game uit is, maar hopelijk wordt Sparking! Zero het wachten wel waard.

Akira Toriyama overleden: het leven van de Dragon Ball-maker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen