Drukte bij Apple Store Oberhausen voor iPhone 5c/s neemt snel toe

Apple rmens 20 sep 2013
Leestijd: 2 minuten

Het is inmiddels een traditie, op de eerste verkoopdag van de iPhone staan lange rijen voor de Apple Stores. Omdat de iPhone nog niet in Nederland verkrijgbaar is, gaan Nederlandse Apple-fans vaak naar Oberhausen. Daar is het inmiddels druk, rond middernacht stonden er zo’n 1000 wachtenden.

De nacht valt in Oberhausen [klik voor groter]

De eerste fans arriveerden woensdag al om 23:00 uur. Nederlander Stef Oortwijn mocht zich eerste wachtende in de rij noemen. Vanaf 10:00 uur donderdagochtend begonnen er meer mensen aan te schuiven. De sfeer was toen, zoals Duitsers zouden zeggen, gemütlich.

De eerste wachtenden in de rij rond 10:00 uur donderdagochtend.

Verbeterde veiligheidsmaatregelen
Vorig jaar ontstond chaos bij de Apple Store in Oberhausen. De veiligheidsmaatregelen waren niet op orde en gebrekkige afzetting zorgde ervoor dat mensen voor konden dringen. Er is een ‘plaskaart’ geïntroduceerd waarmee bezoekers tijdelijk de rij kunnen verlaten en terug op hun plek kunnen komen. Misbruik van deze kaart wordt bestraft met een plaatjes achterin de rij.

In de middag werd de rij langzaam langer en langer.

Limiet aan iPhones per persoon
Rond 19:00 uur kwamen medewerkers van de Apple Store inventariseren voor welke iPhone(s) de enthousiaste fans in de rij staan. Per persoon kon een reservering doorgegeven worden die de medewerker op zijn iPad mini noteerde. Per persoon konden maximaal 2 iPhone 5c en 2 iPhone 5s gereserveerd worden. Rond 06:00 worden de bekende tickets voor het afhalen van de iPhones uitgereikt.

De lokale Burgerketen deed goede zaken.

Zitten niet meer toegestaan, dronken Russen trappen herrie
Om meer ruimte te maken moesten alle stoelen weg. Zo konden er in plaats van 300, ineens 700 mensen in de rij staan. De rij staat daarmee wel vol. De fans moeten de nacht echter zonder een stoel doorkomen. De redactie ontvangt berichten dat de sfeer grimmig wordt omdat dronken Russen herrie schoppen.

1000 wachtenden, 1 rij, 1 nacht staan
De beveiliging blijft waarschijnlijk de hele nacht op de been. De wachtende fans ook, het zijn er rond middernacht ongeveer 1000 en ze moeten de hele nacht staan. Op het incident met de Russen na is de sfeer wederom gemütlich.

[Foto’s via Patrick Cohen, Stef Oortwijn en Joey Verseput]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen