DuckDuckGo integreert Apple Maps verder: zoeken met privacy

Apple Night 17 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

DuckDuckGo is een op privacy gerichte zoekmachine en concurrent van Google. Daarom maakt het al sinds enige tijd gebruik van Apple Maps voor kaartgerelateerde zoekopdrachten, zowel op de desktop als mobiel. De zoekmachine integreert Apple’s kaarten nu nog verder.

Om je privacy te garanderen, verzamelt DuckDuckGo geen persoonlijke informatie. Apple Maps doet dat ook niet. Identificeerbare informatie, zoals IP-adressen, worden niet aan Apple verstrekt en voor zoekopdrachten waarbij de geschatte locatie door de browser wordt verzameld, wordt deze informatie direct na gebruik weggegooid. Het is nu tijd voor de volgende stap.

Apple Maps nu ook in dark mode

Als je overschakelt naar de donkere modus van DuckDuckGo, wordt Apple Maps nu ook in donkere modus getoond. Dat zorgt voor een optisch naadloze integratie. Maar dat is slechts een cosmetische update. DuckDuckGo heeft het gebruik van kaarten nu uitgebreid met drie nieuwe functies, die het gebruik vergemakkelijken.

Eigen tabblad voor kaarten

Ook heeft DuckDuckGo nu een speciaal tabblad ‘Kaarten’ aan de bovenkant van elke pagina met zoekresultaten toegevoegd. Als je nu bijvoorbeeld naar ‘Albert Heijn’ zoekt, kan je, naast de normale zoekresultaten, ook op het Kaarten-tabblad klikken. Je krijgt dan direct alle lokale vestigingen te zien op de kaart van Apple Maps.

Daarnaast is nu een zoekveld toegevoegd waarmee je lokale zoekopdrachten direct kunt verfijnen. Voorheen moest je voor elke nieuwe kaartgerelateerde zoekopdracht eerst terug naar de gewone DuckDuckGo zoekpagina. Nu kun je binnen de uitgebreide kaartweergave direct lokale zoekopdrachten verfijnen. Ten slotte zijn er ook suggesties toegevoegd die een zoekopdracht automatisch aanvullen. Dit kan werken voor categorieën, maar ook bedrijfsnamen.

duckduckgo apple maps 001
Klik/tap voor groter.

Route plannen nog niet mogelijk

Hoewel DuckDuckGo met Apple Maps steeds meer op een concurrent voor Google en Google Maps begint te lijken, mist het plannen van routes in de browser nog. Dark mode en de verbeterde integratie van Apple Maps is per direct te gebruiken op de mobiele app en desktop versie van DuckDuckGo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen