Dyson lanceert 3 nieuwe producten en dit zijn ze

Gadgets Jeroen Kraak 23 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Dyson heeft drie nieuwe producten gelanceerd tijdens een presentatie in Singapore. WANT duikt er dieper in en vertelt wat je er allemaal mee kunt doen.

Dyson is een gerenommeerd merk met eigenlijk alles wat met lucht te maken heeft. Stofzuigers, haardrogers en luchtreinigers, het maakt het allemaal. Goed, af en toe zit er wel eens miskleun bij zoals de koptelefoon met ingebouwde luchtreiniger, maar dat gebeurt maar een enkele keer. Het is dus interessant waar het bedrijf nu mee komt.

De nieuwe producten van Dyson

Dyson heeft nu vier nieuwe producten aangekondigd en daar duiken we graag wat dieper op in. We nemen ze kort met je door en vertellen wat je er mee kunt. Zo weet jij of ze interessant voor jou zijn, of dat je ze beter op het winkelschap kan laten staan.

#1 Dyson Gen5Detect

Laten we beginnen met het product waarvan we Dyson het best kennen. Dit is natuurlijk de draadloze stofzuiger. Met de Gen5Detect heeft het bedrijf een nieuwe in het assortiment. Het grote verschil met diens voorgangers is dat deze een nieuw ontworpen Hyperdymium-motor heeft.

Deze motor heeft een zuigkracht van 262 watt. Daarnaast is die ook kleiner, krachtiger en sneller dan zijn voorgangers. Het haalt een toerental van 135.000 toeren per minuut.

#2 Dyson Submarine

Nee Dyson maakt geen onderzeeboten. We blijven namelijk bij de stofzuigers. Dit is de eerste dweilzuigmond in de geschiedenis van het merk. Deze is zowel verkrijgbaar voor de Dyson V15 Detect en de V12 s Detect Slim Submarine-stofzuigers. Met deze stofzuigers is het mogelijk om zowel te zuigen als dweilen. Zo verwijder je makkelijk alle stof en vlekken.

Dyson Submarine
De nieuwe onderzeeboot. (Afbeelding: Dyson)

#3 360 Vis Nav

Je kunt natuurlijk zelf stofzuigen, maar het is fijner als iemand anders dat doet. Ook daar kan Dyson je mee helpen. Het lanceert ook een nieuwe robotstofzuiger. Dit is de 360 Vis Nav. De senosren van het apparaat brengen in kaart waar de randen van een kamer zijn.

Via een zij-acutuator leiden ze de zuigkracht van het apparaat om, waardoor ook randen en hoeken optimaal worden schoongemaakt. Daarnaast weet het apparaat tot op 71 millimeter nauwkeurig waar het zich in huis bevindt. Andere sensoren brengen precies in kaart hoeveel stofdeeltjes worden opgezogen om te weten te komen of er nog doorgezuigd moet worden op de desbetreffende plaats.

#4 Big+Quiet formaldehyde luchtreiniger

Van de stofzuigers gaan we naar de luchtreinigers, want ook die maakt het bedrijf. In september komt er een nieuwe uit en de naam zegt eigenlijk alles. Dit is de stilste luchtreiniger van het bedrijf tot nu toe. Hij kan tot 10 meter schone lucht in de ruimte projecteren. Ook heeft deze een betere filtratie.

Prijzen en beschikbaarheid

Drie van de vier producten komen in september op de markt. Alleen op de robotstofzuiger moet je langer wachten, want die staat voor 2024 gepland. Daardoor heb je in ieder geval flink wat tijd om te sparen want deze apparaten zijn zeker niet goedkoop.

De luchtreiniger komt in twee uitvoeringen. Voor de uitgebreidere versie ben je 999 euro kwijt, terwijl de versie voor kleinere gedeelde ruimtes op 849 euro uitkomt. De Gne5Detect gaat je 999 euro kosten en de V15 Detect Submarine heb je voor 50 euro minder. Voor de robotstofzuiger is nog geen prijs bekend.

7 kneiter slimme tips om je Smart Home een stuk beter te maken

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen