5 manieren om jouw ideale Netflix-serie te vinden op iPhone en Android

Pop-Culture Dennis Mons 23 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Netflix is een heerlijke streamingdienst, maar soms zien we door de bomen het bos niet meer. Het aanbod is enorm, en ook als je films in je lijstje zet, zijn die soms verdraaid moeilijk terug te vinden. WANT-redacteur is blij met een paar nieuwe handigheidjes voor iPhone en Android waar Netflix mee komt.

Ik geef ruiterlijk toe, op streamingdiensten als Netflix klik ik om de haverklap op toevoegen aan favorieten. En die lijst is dus oeverloos lang. Vind dan maar eens wat terug op je iPhone of Android.

Eeuwig scrollen op je iPhone en Android in je lijst op Netflix

Als je een flinke lijst hebt, is het dus verdraaid tijdrovend om een bepaalde serie of film terug te vinden. Met deze nieuwe features voor iPhone en Android is dat nu een héél stuk makkelijker.

1. Zoek je film of series of films die je eventueel niet gekeken hebt

Netflix is nu druk bezig met het uitbrengen van filters. Een van de handigste is dat je nu kunt zoeken op het feit dat je een bepaalde serie of film nog niet gekeken hebt. Of misschien ben je er wel mee bezig geweest, maar dat feitelijk vergeten. Een verdraaid handige functie dus.

2. Zoeken of alfabetische volgorde

Het is eigenlijk curieus dat dit nog niet eerder mogelijk was. Je kunt op je iPhone of Android nu scrollen op alfabetische volgorde. Dus mocht je dat ‘verdraaid, het begon met een V!-gevoel’ hebben, dan word je nu op je wenken bediend.

3. Vind je films of series op jaartal

Je moet er waarschijnlijk een kenner voor zijn: maar als je nu het jaartal van bepaalde content wél weet, dan vind je die met dit handige Netflix-filter alsnog terug. Ook kun je zien wanneer je bepaalde titels hebt toegevoegd.

Netflix, lijst
Zoeken op jaar is makkelijker geworden. (Afbeelding: Netflix)

4. Verwijder makkelijker oude titels van Netflix op je iPhone of Android

Hoewel het schoonmaken van je Netflix-lijst niet héél moeilijk was, was het wel omslachtig. Voorheen moest je op de titel klikken om naar de detailpagina te gaan. Daar vond je de Mijn Lijst-optie waarbij je het af kon vinken. Nu hoef je slechts naar links te swipen op een film of serie.

5. Maak je vast klaar voor nieuwe titels

Bovenstaande Netflix-opties zijn vooralsnog alleen beschikbaar voor iPhone en Android (die de aankomende weken uitkomen). Maar ook de reguliere app krijgt een rij waardoor je makkelijk films kunt toevoegen in Coming Soon. Hierbij ‘abonneer je je’ op een film of serie die nog moeten uitkomen en krijg je een seintje als deze verschijnen.

Overigens kon dat al enigszins met de Nieuw & Populair-tab, maar dit is nét even handiger. De nieuwe functie zal wereldwijd in meerdere landen beschikbaar zijn.

Al met al kan je dus op een veel fijnere wijze bij vette content komen waarvan je wellicht al van was vergeten dat je het heel graag wilt zien. En heb je nog meer Netflix-tips nodig, dan vind je die hier.

Netflix grootste nachtmerrie PlayStation en Xbox dankzij de iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen